Of je laat het leven over je heenkomen.

Of je maakt plannen


Maak jij plannen voor 2018? Of laat je het jaar komen zoals het komt?

Ik kies zelf voor het eerste, want ik hou ervan om zelf de koers uit te zetten. En dus heb ik voor het komende jaar al mijn plannen op een rij gezet. Ik heb er zelfs een extra mooie planner-agenda voor gekocht met extra ruimten voor doelen en reflectie, terwijl ik al jaren geen papieren exemplaar meer gebruik.

Terwijl ik daar mee bezig was, ontving ik deze mail van Marchien Timmer, een trouwe lezeres van mijn artikelen:

 

Dank voor je inspiratie het afgelopen jaar!

Voor mij persoonlijk hebben je blogs en artikelen bijgedragen om nieuwe wegen in te slaan, m’n hart te volgen, nieuwe plannen te maken en uit te voeren.

Het komende jaar ga ik mijn creativiteit zeker de ruimte geven, beren schieten en met nog meer lef gewoon doen waar ik van geniet. Beetje aanklungelen zonder schuldgevoel en dat wat goed gaat stevig vastpakken en uitbouwen. Als jij dat ook blijft doen, wordt 2018 voor jou vast geweldig. Blijf vooral spelen en je inspiratie delen!

 

Daar werd ik enorm blij van! Want ik ben ervan overtuigd dat we hier op aarde zijn om positieve dingen voort te brengen en te creëren. Sommigen noemen het een legacy, maar je mag het ook simpeler een bijdrage noemen. Aan je eigen leven, je gezin, je directe omgeving of gewoon de wereld 😉

Of het daarbij nu gaat om kunst maken, eenzaamheid bestrijden, mooie organisaties bouwen, teams beter laten samenwerken of gave plannen in de wereld zetten – het lukt beter om dat alles voor elkaar te krijgen als je zelf lekker in je vel zit. Als je je hart volgt.

Je floreert ook beter wanneer je je persoonlijke verhaal kent en weet uit te dragen.

Mijn plan is daarom om ook dit jaar weer mijn kennis en inzichten met je te delen over het ontwikkelen van je creativiteit en de inzet van verhalen. Over leren, spelen en van betekenis blijven. Om het werk te doen dat nodig is om te komen waar je wilt zijn.

En ook een stap verder te gaan dan tot nu toe. Om je lefgrenzen op te rekken.

En om dit jaar wél zichtbaar te durven zijn.

Dat betekent dat je kiest om te werken volgens je eigen creatieve voorwaarden. Dat je zelf keuzes maakt wie je bent, hoe je je wilt ontwikkelen en wat je wilt uitdragen.

plannen maken

Dit kun je komend jaar verwachten:

Net als vorige jaren ga ik ook in 2018 heel veel tips, verhalen en ervaringen met je delen. Een greep uit de plannen tot nu toe:

1. Serie werkgelukszoekers

Dit jaar ga ik verder aan mijn serie over werkgelukzoekers over mensen die op een bijzondere wijze invulling geven aan hun werk en leven. De eerste week van dit jaar heb ik twee nieuwe afleveringen toegevoegd. Lees het inspirerende verhaal over Fransien Bal, die prachtige dingen doet met kleine vondsten waar de meeste mensen achteloos aan voorbij lopen. En lees over Francis van Kessel, die een ondernemend, sociaal betrokken en spelend leven leidt in de voetsporen van Pippi!

2. Vernieuwde pagina met gratis downloads

De pagina met gratis downloads en tips is vernieuwd. Onder meer met deze 43 supertips om een verhaal te vertellen.

>> Neem een kijkje

3. Boek over lang en gelukkig leven en werken

Vorig jaar heb ik een stevige basis gelegd voor mijn nieuwe boek over de manier waarop we lang en gelukkig blijven werken. Dit jaar ga ik daar mee verder. Wil je op de hoogte blijven? Laat dan je naam en e-mailadres achter op deze pagina.

>> Blijf op de hoogte van het boek

4. Facebookpagina Toverballen voor het Brein

Op mijn Facebookpagina mag je weer inspiratie, gratis checklists en heel veel tips verwachten. Ik nodig je ook uit om jouw eigen vragen en ervaringen hier te delen, zodat we elkaar blijven inspireren.

>> Volg Toverballen voor het Brein

 

enjoy the stories

Wil je met mij werken in 2018?

Wil je graag samen met mij bouwen aan jouw creatieve voorwaarden, je ontwikkeling en (het uitdragen van) je persoonlijke verhaal in 2018? Ik deel graag met je hoe dat kan!

1. Snel van start

Moeite met beginnen? Het hernieuwde startpakket Ideeënschatkamers is dan jouw Eerste Hulp bij Startmoeilijkheden. Je worstelt bijvoorbeeld met het uitvoeren van je plan, je hebt gebrek aan inspiratie of je hebt last van uitstelgedrag.

Je vindt in dit digitale pakket alles bij elkaar wat je nodig hebt om die obstakels te tackelen en vol energie aan de slag te gaan: van ideeën vinden en verrijken tot ontwikkelen en uitvoeren.

>> Bekijk het startpakket

2. Personal storytelling

Behoefte aan een intensief traject waarin we samen jouw plan uitwerken, je verhaal vormen en uitvoeren om jouw missie waar te maken? Schakel mij in als jouw persoonlijke mentor, zodat jij jouw eigen verhaal gaat vormgeven en gaat leven.

>> Lees meer over het mentorprogramma

3. Een verhaal voor jouw organisatie

Werkt jouw organisatie aan een verandering, waarbij een krachtig verhaal nodig is? Of heeft jouw team/organisatie iets ingrijpends meegemaakt, dat in de vorm van een verhaal beter verwerkt en gedeeld wordt?

Ik help je graag bij de ontwikkeling van het verhaalconcept, het vangen van de verhalen en het schrijven/verzorgen van een complete productie voor een (online) magazine, boek of iets anders.

>> Lees hier over mijn werkwijze bij het maken van verhalen voor organisaties

Je ziet het: ik loop over van de plannen. Dus wie weet wat ik er dit jaar nog allemaal aan toevoeg…  Ik houd je op de hoogte.

Blijf je ontwikkelen.

Blijf je grenzen (stapje voor stapje) verleggen.

Blijf genieten.

Ik hoop je weer een jaar lang te mogen inspireren om te spelen, te creëren en te groeien! Laten we met verhalen meer waarde toevoegen aan ons leven.

Op een geweldig 2018, met de focus die bij jou past.

 

Sprankel!

 

Over Sigrid

Verhalenmaker | Creatieve Gids | Praktisch idealist | Auteur | Trendonderzoeker | Beeldmaker | Conceptontwikkelaar | Journalist |  Neerlandica

Sigrid werkte twintig jaar als journalist en bladenmaker voordat ze in 2009 haar eigen bedrijf startte. Ze helpt maatschappelijke instellingen en publieke organisaties aan verhalen die mensen in beweging brengen.

Inmiddels geeft zij haar kennis en ervaring ook door aan ervaren professionals via haar online programma’s en boeken, zoals Lenig Denken en Toverballen voor het Brein.

Zij werkt intensief één op één met bevlogen professionals en inspireert hen bij het ontwikkelen van creatieve plannen en storytelling. Daarmee helpt ze hen om de beste versie van zichzelf te worden en hun verhaal te laten sprankelen

Meer ontdekken over verhalen en creatief denken? Laat je hier inspireren!

 

You may also like