Een grote (schrijf-)taak? Maak het lichter

Een boek schrijven? Of een ander groots en meeslepend project? Veel van mijn lezers lopen rond met zo’n plan. Maar het rust hen zwaar op de schouders.

Een boek is namelijk serieus. Het voelt als een enorme klus. Je denkt voortdurend: het moet wel goed zijn.

Ik weet er zelf alles van. Voordat ik verder ga met mijn boek, doe ik allerlei klusjes die makkelijker lijken.

Uitstelgedrag natuurlijk.

Maak ik heb inmiddels ook enkele manieren gevonden om het makkelijker te maken. Want wist je dat het geen geploeter hoeft te zijn, maar dat het ook licht en moeiteloos mag gaan? Luchtiger?

Jouw intentie is genoeg: je doet dit met je hart. Je hoeft niet ongelooflijk je best te doen. Je mag gewoon spelen, experimenteren, kleine stappen zetten.

Hak je boekplan in kleine onderdelen

Kleine stappen zijn gemakkelijker dan grote stappen. Ze bezorgen je een grotere kans op succes. Met een klein succes voel je je gemakkelijker gemotiveerd om door te gaan.Begin bijvoorbeeld met het schrijven van blogs en bundel die later tot een boek leiden. Of maak een bundel met een reeks inspiratiemomenten (of miniverhalen of tips) in plaats van een boek met veel teksten.

Je moet eerst de berg beklimmen. Dan komt er vanzelf een moment dat je naar beneden dendert. Zet dus een kleine stap en maak het je gemakkelijker. En als het je bevalt neem je een volgende stap.

Sprankel!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Over Sigrid

Verhalenmaker | Creatieve Gids | Praktisch idealist | Auteur | Trendonderzoeker | Conceptontwikkelaar | Journalist |  Neerlandica

Sigrid werkte twintig jaar als journalist en bladenmaker voordat ze in 2009 haar eigen bedrijf startte. Als verhalenmaker helpt ze maatschappelijke instellingen en publieke organisaties aan verhalen die mensen in beweging brengen.

Inmiddels geeft zij haar kennis en ervaring ook door aan ervaren professionals via haar online programma’s en boeken, zoals Lenig Denken en Toverballen voor het Brein.

Zij werkt intensief één op één met bevlogen professionals en inspireert hen bij het ontwikkelen van creatieve plannen en storytelling. Daarmee helpt ze hen om de beste versie van zichzelf te worden en hun verhaal te laten sprankelen

Meer ontdekken over verhalen en creatief denken? Laat je hier inspireren!

 

You may also like