Mindsetgeheimen voor plannenmakers

Wil jij heel graag een doel bereiken of een plan uitvoeren? Je behaalt resultaten als je jezelf bemoedigt met helpende gedachten. Want plannen uitvoeren en daarin successen boeken is ook een kwestie van mindset.

Hoe doen ze dat toch… dat dacht ik vaak als ik succesvolle plannenmakers zag. Of, beter gezegd: plannenuitvoerders.

De afgelopen jaren heb ik onderzocht welke factoren daarin een rol spelen. Hierbij vijf gedachten om jezelf te stimuleren en je doel daadwerkelijk te bereiken:

1. Mijn doel kan wél lukken

Het maakt niet uit hoe gek, vreemd, hoog gegrepen, afwijkend, ongebruikelijk, lief, teer of ingewikkeld je plan is.

Zeg tegen jezelf: ik weet dat het gaat lukken.

2. Ik ga leren hoe het moet

Het gaat dus lukken, al weet je nog niet hoe. Dat maakt niet uit, want je gaat leren aan welke knoppen je moet draaien om je doel te bereiken.

Misstappen of blunders zijn dus niet erg, want daar leer je weer van.

Zeg tegen jezelf: elke stap helpt me verder.

3. Alles wat ik nodig heb, dat is er al

Denk in overvloed: er is al heel veel, waar jij een beroep op mag doen of dat jou ter beschikking staat. Je hoeft er vaak alleen maar om te vragen.

Zeg tegen jezelf: ik vertrouw op de overvloed.

4. Ik geef vertrouwen

Vertrouw erop dat anderen je willen helpen en dat je gewoon mag vragen wat je nodig hebt. En dat anderen gewoon zelf nee kunnen zeggen als het hen niet uitkomt of wat dan ook. Dat hoef jij dus niet voor anderen in te vullen.

Zeg tegen jezelf: ik geef vertrouwen aan anderen.

5. Ik beloof mezelf dat ik mijn doel bereik

Ga er simpelweg van uit dat je je doel bereikt. Het gaat gewoon gebeuren. Door het jezelf ook te beloven, raak je er bovendien emotioneel mee verbonden. Ook dat geeft extra kracht.

Zeg tegen jezelf: ik beloof mezelf dat ik dit ga bereiken.

 

Herken jij jezelf hierin?

Of heb je last van nare stemmen in je hoofd, die juist tegen je zeggen dat het allemaal niet gaat lukken?

Kun je wel een steun in de rug gebruiken, dan heb ik iets voor jou bedacht.

Speciaal voor mensen met belemmerende gedachten in hun hoofd. Een vijfdaagse gratis online training, om af te rekenen met uitstelgedrag en de taaie mythes die daar omheen kleven. Vijf dagen lang ontvang je een warme opkikker-mail met tips en ideeën om je plan echt waar te maken.

 

Check hier de Opkikker Training

Super als je meedoet.

 

Sprankel!

 

 

 

 

 

Over Sigrid

Verhalenmaker | Creatieve Gids | Praktisch idealist | Auteur | Trendonderzoeker | Conceptontwikkelaar | Journalist |  Neerlandica

Van allerlei ervaringen probeer ik een verhaal te maken. Ook ben ik doorlopend nieuwsgierig naar de verhalen van anderen. Hoe meer verhalen, hoe rijker ons leven.

Verhalen vinden, vormen en delen is ook mijn vak als verhalenmaker. Ik help publieke organisaties en maatschappelijke instellingen aan verhalen die mensen in beweging brengen en zo de wereld wat mooier te maken. Dat doe ik met concepten rondom verhalen, schrijfwerk en persoonlijke begeleiding.

Meer weten? Lees dan mijn boeken Lenig Denken en Toverballen voor het Brein. En natuurlijk vind je ook op dit blog geweldig veel tips, ideeën en voorbeelden over beide onderwerpen. Of laat je hier inspireren!

 

You may also like