Je beste baas ooit

Word een Waarmaker

Er zitten in je hoofd allerlei mooie plannen. Het probleem is alleen dat ze vaag zijn. Nog niet uitgekristalliseerd. En je weet niet precies wie er eigenlijk op zit te wachten.


En dus gaan andere plannen altijd voor. Van mensen die je wél duidelijk maken wat ze willen. Je leidinggevende, je collega’s, je opdrachtgever, je partner, je kinderen en ga zo maar door.

Ze trekken en duwen.

Als er langer over nadenkt, is dat natuurlijk heel raar.

Op deze manier doe je de hele dag dingen die anderen belangrijk vinden. Als je zelf iets wilt, neem je dat niet zo serieus. Pas als alle behoeften van anderen vervuld zijn, kom je toe aan je eigen verlangens.

Dat gold ook voor mezelf. Opdrachten, wensen en ideeën van anderen gingen altijd voor.

Mijn eigen plannen kwamen pas aan bod als alle verplichte nummers helemaal af waren. En dat gebeurde natuurlijk nooit, want er was altijd wel iets nieuws dat dringend om aandacht vroeg.

Eigenlijk ben je daarmee een slechte baas voor jezelf.

Bij mij drong pas laat door dat ik dit alles gewoon liet gebeuren. Totdat ik op een dag besefte: ik kan zelf het heft in handen nemen.

Ik formuleerde die dag een nieuw voornemen.

Ik word vanaf nu mijn allerbeste baas die ik me maar kan voorstellen. Met het lef om de dingen te doen die ik zelf echt belangrijk vind. Zodat ik mijn plannen kan uitvoeren en kan delen met andere mensen.

Ieder jaar ben ik een weekje in Parijs. Het is mijn jaarlijkse inspiratiereis, waarbij ik altijd terugkom met een zee aan nieuwe ideeën. En met allerlei teksten. Ik maak het mezelf mogelijk.

En jij?

Wanneer ben jij een beroerde baas voor jezelf? Zijn er plannen, wensen en dromen die echt belangrijk voor jou zijn, maar waarbij je interne baas telkens op de rem trapt?

Dat kan anders.

Alles is mogelijk, als je de eerste stap maar zet. Kleine maar wel heldere stappen. En een perspectief, zodat je weet waar je naartoe wilt.

Met het programma Op Pad naar je Schat help ik je daarbij. 37 dagen lang ontvang je een e-mail met vrolijke en lichte opdrachten die je concreet op weg helpen. Je ziet daardoor ineens je route. En je voelt weer waar je het allemaal voor doet.

Sprankel!

 

 

 

 

 

Meer weten over de 37-daagse? Kijk hier bij Op Pad naar je Schat.

 

 

Over Sigrid

Verhalenmaker | Creatieve Gids | Praktisch idealist | Auteur | Trendonderzoeker | Conceptontwikkelaar | Journalist |  Neerlandica

Van allerlei ervaringen probeer ik een verhaal te maken. Ook ben ik doorlopend nieuwsgierig naar de verhalen van anderen. Hoe meer verhalen, hoe rijker ons leven.

Verhalen vinden, vormen en delen is ook mijn vak als verhalenmaker. Ik help publieke organisaties en maatschappelijke instellingen aan verhalen die mensen in beweging brengen en zo de wereld wat mooier te maken. Dat doe ik met concepten rondom verhalen, schrijfwerk en persoonlijke begeleiding.

Meer weten? Lees dan mijn boeken Lenig Denken en Toverballen voor het Brein. En natuurlijk vind je ook op dit blog geweldig veel tips, ideeën en voorbeelden over beide onderwerpen. Of laat je hier inspireren!

 

You may also like