Een oersimpele pizzeria, waarvoor altijd mensen in de wachtrij staan

Op weg naar de binnenstad van Napels zien we een menigte voor een onbeduidende ingang staan. Het blijkt een pizzeria te zijn, waarvoor sommigen speciaal naar deze stad komen.

Dit is de beroemdste pizzeria van Napels, zegt een Amerikaans stel dat zojuist een selfie heeft gemaakt van zichzelf en de menigte op straat. Ze laten het nummertje zien dat aangeeft wanneer ze aan de beurt zijn. Dat gaat nog wel een uurtje duren.

L’antiqua pizzeria Da Michele staat bij menigeen op de bucketlist, lees ik op internet.

Er is slechts keuze uit twee pizza’s: margherita en marinara.

Drankjes beperken zich tot bier, water en een paar frisdranken, geserveerd met plastic bekertjes. Romantisch tafelen is er ook al niet bij onder de felle lampen. Binnen staan wachtrijen voor de enige wc.

Waarom is deze pizzeria dan toch zo bijzonder?

Misschien juist wel om deze hele belevenis, bedenk ik als we zelf een zitplaats hebben weten te bemachtigen. Je moet hier moeite voor doen, terwijl er eigenlijk niet zoveel bijzonders te halen is.

De pizza’s zijn lekker. Maar ik kan niet geloven dat ze beter zijn dan die van de pizzeria aan de overkant van de straat, die nog voldoende lege tafeltjes heeft.

De aantrekkingskracht van Da Michele moet de ontstellende eenvoud zijn. Deze radicale aanpak lokt verhalen uit. Talrijke mensen hebben dat verhaal doorverteld.

En het effect van dat verhaal is magisch.

Geef mensen aanleiding om er een opmerkelijk verhaal over te vertellen. Hoe meer dat verhaal de moeite waard is om door te vertellen, hoe groter jouw aantrekkingskracht.

Sprankel!

 

 

 

 

 

 

image

Nieuwsgierig naar meer toverballen? Ik schreef een boek met de titel Toverballen voor het Brein. Kijk hier voor meer informatie en bestelwijze.

 

 

 

 

 

Over Sigrid

Verhalenmaker | Creatieve Gids | Praktisch idealist | Auteur | Trendonderzoeker | Conceptontwikkelaar | Journalist |  Neerlandica

Hoe meer verhalen, hoe rijker ons leven. Ik ben doorlopend nieuwsgierig naar de verhalen in de wereld om ons heen.

Verhalen vinden, vormen en delen is ook mijn vak als verhalenmaker. Ik help publieke organisaties en maatschappelijke instellingen aan verhalen die mensen in beweging brengen en zo de wereld wat mooier te maken. Dat doe ik met het maken van concepten rondom verhalen, met schrijfwerk en met persoonlijke begeleiding.

Meer weten? Lees dan mijn boeken Lenig Denken en Toverballen voor het Brein. En natuurlijk vind je ook op dit blog geweldig veel tips, ideeën en voorbeelden over beide onderwerpen. Of laat je hier inspireren!

 

You may also like