Ben jij ook zo’n type dat zo graag probeert?

Als dat betekent dat je graag iets nieuws test of van experimenteren houdt: helemaal goed.

Maar het kan ook iets anders betekenen: zeggen dat je iets wilt maar het toch niet doen. Niet echt.

Iets proberen is: er niet vol voor gaan.

Ontsnappingsroutes creëren.

Alle ruimte om terug in je hok te kruipen.

  • Je wilt bijvoorbeeld een nieuw bedrijf beginnen, maar je durft je oude werkkring niet los te laten.
  • Je wilt een nieuw huis, maar je zet je huidige tuin vol met nieuwe planten.
  • Je wilt vaker hardlopen, maar je zet geen trainingsschema op.

De mensen met wie je samenwerkt of je klanten merken dat meteen.

Je straalt geen kracht uit met je verhaal over je plan. Daardoor pikken mensen feilloos op dat je er niet helemaal voor gaat. Dat het een poging is, maar niet meer dan dat.

Je eigen hersenen merken het ook. Als er een ontsnappingsroute is, gaan ze er niet volledig voor. Ze zijn bezig met de mogelijkheid om jou snel terug te trekken (iets nieuws vinden onze hersenen eng); niet om jouw plan tot een daverend succes te maken.

Als je op deze manier aan het ‘proberen’ bent, heeft dat dus geen enkele zin.

Wil je jouw plan waarmaken?

Ga er dan helemaal voor. Neem de uitdaging voluit aan. Doe het niet halfhartig, maar volledig-hartig. En met vastberadenheid.

Herken jij jezelf hierin? En kun je een steun in de rug gebruiken?

Zo ja, dan heb ik iets voor jou bedacht.

Speciaal voor mensen met belemmerende gedachten in hun hoofd en veel goedbedoelende probeersels. Een vijfdaagse gratis online training, om af te rekenen met uitstelgedrag en de taaie mythes die daar omheen kleven. Vijf dagen lang ontvang je een warme opkikker-mail met tips en ideeën om je plan echt waar te maken.

 

Check hier de Opkikker Training

 

Doe ook mee. Van harte welkom!

 

Sprankel!

 

 

 

 

 

 


Word een Waarmaker is een vijfdaagse e-mailtraining die rechtstreeks in je inbox belandt. En in je hart :).

Enkele reacties van eerdere deelnemers:

“Ik wil echt van dromen naar daden komen, stappen te zetten zodat ik echt ga doen in plaats van blijven hangen in het verlangen…met alle spijt van dien.”

“Het geeft me een goed excuus om op dagelijkse basis lekker bezig te zijn met de ontwikkeling van mijn eigen bedrijf.”

“Hm… dankjewel Sigrid, op een gegeven moment voelde ik tranen van ontroering voor wat jij in de wereld brengt! Wat heb je mooie planmatige opdrachten gemaakt, dankjewel, dankjewel!”

 

 

 

Over Sigrid

Verhalenmaker | Creatieve Gids | Praktisch idealist | Auteur | Trendonderzoeker | Conceptontwikkelaar | Journalist |  Neerlandica

Van allerlei ervaringen probeer ik een verhaal te maken. Ook ben ik doorlopend nieuwsgierig naar de verhalen van anderen. Hoe meer verhalen, hoe rijker ons leven.

Verhalen vinden, vormen en delen is ook mijn vak als verhalenmaker. Ik help publieke organisaties en maatschappelijke instellingen aan verhalen die mensen in beweging brengen en zo de wereld wat mooier te maken. Dat doe ik met het maken van concepten rondom verhalen, met schrijfwerk en met persoonlijke begeleiding.

Meer weten? Lees dan mijn boeken Lenig Denken en Toverballen voor het Brein. En natuurlijk vind je ook op dit blog geweldig veel tips, ideeën en voorbeelden over beide onderwerpen. Of laat je hier inspireren!

 

You may also like