Van 'toversoep' naar 'jongleren met vermicelli'

Soep als vloeibare vorm van magie. Tien jaar geleden inspireerde dat idee mij tot een boekje met ideeën en avontuurlijke soeprecepten. En daar bleef het niet bij.

Laatst vond ik het boekje terug. Het is een klein boekje met columns over creativiteit en gebeurtenissen uit ons gezinsleven.

Soep is het symbool van losse invallen en ideeën die langzaam maar zeker vorm krijgen en een eenheid vormen. Telkens staat er ook een bijpassend recept bij, variërend van oma’s tomatensoep met balletjes en troostsoep tot bloemen- en pepernotensoep (ja, echt!).

Het mooist zijn de tekeningen, met liefde gemaakt door mijn zoons die toen 8 en 10 jaar oud waren. Ik kon ze gewoon vragen om ‘puzzelsoep’ of ‘linke soep’ te tekenen, en dan kwam er een bijpassende illustratie.

Dit is de toversoep:

Toversoep

Maar het allermeest werd ik getroffen door de titel: Toversoepboek.

Ik heb overduidelijk iets met toveren en met soep. Mijn eerste boek over storytelling heet Toverballen voor het Brein en mijn jongste boek heeft als titel Jongleren met Vermicelli.

Het lijkt er sterk op dat het Toversoepboek het oerboek is voor het latere werk. ?

Brouwsel met magie

De productie van Jongleren met Vermicelli is inmiddels bijna klaar. Het is mijn meest persoonlijke en ook meest praktische boek tot nu toe.

De opgemaakte versie is prachtig geworden, dankzij het heldere en tegelijkertijd speelse ontwerp van Nanda Alderliefste van Noinoloi. Samen met mijn eindredacteur Maaike Zweers haal ik er nu de allerlaatste foutjes uit. Het is echt een samenbrouwsel geworden met opnieuw veel magie.

En zowel ‘jongleren’ als ‘vermicelli’ geven aanleiding om er allerlei dingen bij te bedenken om van de lancering een mooi feestje te maken. Iets met toversoep…!

 

 

 

Nieuwsgierig naar het eerste boek met toversoep?
DOWNLOAD HIER HET TOVERSOEPBOEK

 

Sprankel!

 

 

 

 

 

Nieuw boek: Jongleren met Vermicelli

Welk verhaal vertel jij over jezelf, over je leven en over je toekomst? Als je zelf mag kiezen, waarmee inspireer jij dan anderen en jezelf?

Jongleren met Vermicelli is een werk- en speelboek over het creëren en leven van je eigen verhaal. Daar is alle aanleiding toe. Gemiddeld worden we namelijk steeds ouder, waardoor we er een levensfase bij hebben gekregen. Dat vraagt om een nieuw script, met jou als auteur.

Het boek leert jou hoe je je verhalen krachtig vormgeeft met storytellingtechnieken en daarmee ook sturing geeft. ‘Jongleren met vermicelli’ staat daarbij voor creatief omgaan met alles wat zich aandient in je leven. Want dan blijkt er veel meer mogelijk dan je denkt.

  • Ervaar de creatiekracht van verhalen.
  • Vind de vrijheid om je eigen verhaal te kiezen.
  • En leef je eigen verhaal!

 

Meer info over Jongleren met Vermicelli

 

 

 

 

 

 

 

 

Over Sigrid

Verhalenmaker | Creatieve Gids | Praktisch idealist | Auteur | Trendonderzoeker | Conceptontwikkelaar | Journalist |  Neerlandica

Hoe meer verhalen, hoe rijker ons leven. Daarom ben ik doorlopend nieuwsgierig naar de verhalen die we elkaar vertellen.

Verhalen vinden, vormen en delen is ook mijn vak als verhalenmaker. Ik help publieke organisaties en maatschappelijke instellingen aan verhalen die mensen in beweging brengen en zo de wereld wat mooier te maken. Dat doe ik met de ontwikkeling van creatieve (media)concepten rondom verhalen, schrijfwerk en persoonlijke begeleiding. Bij alles wat ik doe richt ik me op helderheid, verhaalkracht en betekenis.

Meer weten? Lees dan mijn boeken Lenig Denken en Toverballen voor het Brein. Of laat je hier inspireren!

 

You may also like