Vertel me over je uitstelgedrag en ik vertel je wie je bent.

Eerlijk gezegd heb ik nooit gecheckt of deze regel echt klopt. Maar vermoedelijk kom ik een heel eind.

Test het maar even:

  • Ga jij muziek luisteren?
  • Verdwaal jij op Facebook of andere sociale media?
  • Laat jij jezelf afleiden door de kat? Het dier dat op je bureau springt of de hoofdrolspelers van kattenfilmpjes?

Ik kijk op sociale media, luister te lang naar podcasts en ga allerlei dingen opruimen.

Maar mijn liefste tijdverdrijf is schrijven.

Daar heb ik al ontelbaar veel uren aan besteed.

Niet dat het altijd iets zinnigs is. Ik ben ook niet altijd tevreden over eindresultaat. Het is net als het maken van een tekening. Die kan ook helemaal anders uitvallen dan gedacht. Ondertussen ben ik wel lekker bezig geweest.

Wat zegt het over mij?

Ik leef graag in de cocon van eigen gedachten. Schrijven geeft me helderheid en houvast. Als er één ding is waarbij ik volledig samenval met mezelf, dan is het bij het schrijven.

Wat doe jij het liefst om iets anders te vermijden?

Het zou zomaar kunnen dat in die activiteit jouw gouden kracht schuilt. Omdat het je moeiteloos afgaat.

Weet je wat het verschil is tussen een palmboom en een appelboom?

Om zo’n exotische boom in dit noordwestelijke deel van Europa te laten groeien, moet je heel veel moeite doen. Het wordt nooit zo’n grote sterke boom als in zuidelijke landen. Dit land is niet de juiste leefomgeving voor een palmboom.

Plant je daarentegen een appelboom, dan komt de boom moeiteloos tot bloei en draagt appels. De boom voelt zich thuis en floreert.

Vergelijk jezelf met een appelboom. Doe iets wat volledig bij jou past en jou heel goed afgaat. Geef je bijvoorbeeld over aan jouw favoriete uitstelgedrag.

Sprankel!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het boek Jongleren met Vermiceli- Creëer en leef je verhaal is een inspirerend speel- en werkboek als je op zoek bent naar persoonlijke ontwikkeling of als je je idee met de wereld wilt delen. Alles begint met een goed verhaal.

Bestel Jongleren met Vermicelli hier

 

 

 

 

 

 

Over Sigrid

Verhalenmaker | Storytelling Coach | Creatieve Gids | | Auteur | Conceptontwikkelaar 

De verhalen over onszelf en de wereld beïnvloeden hoe we kijken naar onze eigen mogelijkheden.

Denk jij in problemen of in mogelijkheden? We kunnen zelf kiezen.

Je verhaal veranderen is de eerste stap in de richting van je gewenste toekomst. Ik help je om de verhalen te vinden die jou laten floreren en mensen in beweging te brengen. Ook help ik je om deze verhalen tot leven te wekken en te verspreiden.

Met verhalen baan jij de weg naar een toekomst vol mogelijkheden. Jij wordt een visionaire veranderaar, die jouw eigen verhaal gaat leven. Met helderheid, verbeelding en betekenis.

Meer weten? Laat je hier inspireren!

 

You may also like