Als je uitzoomt zie je ineens andere mogelijkheden

Soms ben je te veel bezig met de details, bijvoorbeeld als je je intensief wijdt aan de uitvoering van een plan. 

Een medecursiste op mijn tekenles vertelde dat ze zich ooit gewaagd had aan beeldhouwen. Lekker hakken, kijken waar de steen haar toe leidde. Het was niet de bedoeling om een bepaalde vorm te maken, maar ze had zelf het idee dat ze aan een soort bloem op een steel werkte.

Pas toen ze thuis het beeld neergezet had, zag ze de vorm van een afstand.

Het was een piemel geworden.

We zijn vaak actief op een klein terrein en vergeten het geheel te bekijken. Vooral als je ongeduldig bent, maak je je soms ontzettend druk over iets waardoor je ook een rem zet op je denkvermogen.

Pas wanneer je uitzoomt, zie je ineens een stuk beter waar je mee bezig bent. Je hebt meer overzicht, waardoor je ook andere opties beter in beeld krijgt.

Je kunt weer denken in mogelijkheden.

En daardoor kun je ineens ook weer andere vormen zien. Ja, ook in specifieke lichaamsdelen!

Daarover hoorde ik bij dezelfde tekenles ook een mooi voorbeeld.

Het asfalt van de wegen waarover de Tour de France verreden wordt, wordt steeds vaker beschilderd met mannelijke geslachtsorganen. Dat is een doorn in het oog voor ASO, de organisator van de Tour de France. De aanstootgevende beelden moeten zo snel mogelijk verwijderd worden om te voorkomen dat ze via camera’s vanuit de lucht de hele wereld over gaan.

Maar het schoonmaken vraagt de nodige tijd. Dat betekent een dagelijkse race tegen de klok om het wegdek iedere dag tijdig te fatsoeneren.

Door even uit te zoomen, hebben medewerkers van de Tour een geniale oplossing gevonden voor de piemels.

Iedere dag trekt een busje met twee medewerkers langs het parcours om de vers aangebrachte tekeningen op het asfalt te spotten. Met een bus verf in de hand veranderen ze in een oogwenk de graffiti in een uil of een vlinder.

Wat kun jij bereiken als je vandaag even uitzoomt?

Sprankel!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Over Sigrid

Verhalenmaker | Storytelling Coach | Creatieve Gids | | Auteur | Conceptontwikkelaar 

De verhalen over onszelf en de wereld beïnvloeden hoe we kijken naar onze eigen mogelijkheden.

Denk jij in problemen of in mogelijkheden? We kunnen zelf kiezen.

Je verhaal veranderen is de eerste stap in de richting van je gewenste toekomst. Ik help je om de verhalen te vinden die jou laten floreren en mensen in beweging te brengen. Ook help ik je om deze verhalen tot leven te wekken en te verspreiden.

Met verhalen baan jij de weg naar een toekomst vol mogelijkheden. Jij wordt een visionaire veranderaar, die jouw eigen verhaal gaat leven. Met helderheid, verbeelding en betekenis.

Meer weten? Laat je hier inspireren!

 

You may also like