Er is geen generale repetitie

Pak het stuur en doe wat belangrijk voor je is

Heb jij ook dat stemmetje in je hoofd dat vervelende dingen tegen je zegt als je een grote stap wilt maken of je vleugels uit wilt slaan?

Soms voel je dat je iets belangrijks te doen hebt.

Voor jezelf beginnen. Radicaal breken met een omgeving die je niet langer dient. Alleen op reis. De leiding nemen. De waarheid zeggen. Eindelijk echt voor jezelf kiezen. Doen waar jij voor staat.

Je hebt zelf vast wel iets voor ogen waar je – misschien heimelijk – naar verlangt.

Maar we hebben allemaal een klein kind in ons verscholen zitten, dat het liefst nergens moeite voor wil doen. Dat kind zegt tegen je dat het ‘geen zin’ heeft om iets te doen. Of het protesteert omdat er te veel ongemak bij komt kijken.

Dan blijf je zitten waar je zit.

Ondertussen kabbelt je leven voorbij.

Maar helaas heeft dit leven geen generale repetitie. We hebben één leven.

Het besef dat er geen tweede kans komt, dat raakt me. Mijn beide ouders zijn te vroeg overleden. Dat motiveert me om nu te doen wat echt belangrijk is. Het was ook een van mijn drijfveren om elf jaar geleden voor mezelf te beginnen.

Natuurlijk had ik daarover ook mijn aarzelingen en angsten. Maar je gedachten over wat er allemaal nog niet klopt of niet werkt hebben niet het laatste woord over wat er moet gebeuren.

Dat heb jijzelf.

Richt je op wat je wilt creëren in plaats van wat je wilt vermijden. De beren op de weg zie je misschien nog steeds staan, maar jij weet dat je verder moet kijken dan het eerste de beste obstakel. Omdat je droom belangrijk voor je is.

Je bent geen kind, maar een volwassene die zelf kan bepalen wat je wilt en onder welke voorwaarden. Je mag gewoon dansen als je daar zin in hebt. Je bepaalt je eigen dagindeling. Je gaat zelf over de inrichting van je leefruimte. En ook over je eigen leven. Hoera!

Ontdek het al doende.

Want vertrouwen in je eigen mogelijkheden ontstaat vooral als je het gewoon zelf gaat doen. Als je moed verzamelt en stap-voor-stap toewerkt naar jouw doel, dan doe je namelijk snel nieuwe inzichten op. Je ontdekt vaak dat het minder eng is dan je dacht.

Dat smaakt naar meer.

Je krijgt het gevoel dat je het kunt als je kleine doelen haalt. Wat jij wilt, is haalbaar. Want als je je iets voorgenomen hebt, gaan je hersenen hun best doen om het mogelijk te maken.

Dus pak het stuur en doe wat belangrijk voor je is, ongeacht je stemming of je gevoelens over (mogelijk) ongemak. Je bent de schrijver van je eigen verhaal.

 

 

 

 

 

 

 

Je plan uitvoeren op jouw voorwaarden? Doe dan mee aan mijn e-mail-programma Op Pad naar je Schat. Met dagelijkse opdrachten, bemoedigende aansporingen, uitdagingen tot lenig denken en superpraktische tips om aan de slag te gaan.

 

>> Ja, vertel me meer

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Over Sigrid

Verhalenmaker | Storytelling Coach | Creatieve Gids | | Auteur | Conceptontwikkelaar 

Als verhalenmaker en storytellingcoach help ik je met het ontdekken van je eigen verhaal en hoe je dat met anderen deelt. Met een helder verhaal laat je je persoonlijke waarden, worstelingen en betrokkenheid zien. Zo zien mensen dat jij de juiste keuze bent. Ze willen met je werken.

Het kan ook een verhaal zijn om bij je werk een bepaald doel te bereiken. Je wilt mensen bijvoorbeeld aansporen om hun eigen verantwoordelijkheid te nemen en niet af te wachten totdat iemand anders het voor hen regelt.
Door eigen voorbeelden uit je privéleven en je werk te delen sta je steviger en heb je meer impact. Je wekt vertrouwen, je raakt mensen en ze doen met je mee. Daardoor heb je meer impact.

Meer weten? Laat je hier inspireren!

 

You may also like