Liefde in tijden van corona (1)

Je kunt zelf kiezen

Het coronavirus zet het leven op zijn kop. Geen afspraken, geen sportactiviteiten, kinderen thuis, binnenblijven. De impact dringt nu echt tot iedereen door.

Hoe ga jij met deze situatie om?

Pas je je aan en kies je je eigen weg? Raak je in paniek en voel je je verlamd? Of zie je juist mogelijkheden tot vernieuwing?

Zelf voelde ik me behoorlijk heen en weer geslingerd tussen alle meningen, statistieken, waarschuwingen en scenario’s. Ik heb er geen invloed op, maar de hele situatie heeft wel invloed op mij.

Bij het zien van de lege rekken in de supermarkt wist ik het even niet meer. Mijn buik zond signalen van pure angst uit, terwijl mijn hoofd wel kon beredeneren dat het echt geen noodsituatie betrof.

Na een wandeling (frisse buitenlucht helpt altijd) en gesprekken met mijn naasten kon ik het stuur weer terugvinden. Persoonlijk leiderschap en creatief denken, dat zijn altijd de antwoorden.

Als dit is wat het is, wat kan ik dan wel doen?

Hoe kan ik creatiever denken in deze bizarre situatie? Wat kan ik positief beïnvloeden of veranderen? Wat ligt er al heel lang op de plank waar ik steeds maar niet aan toe kom?

Ik noem het Liefde in tijden van corona. Liefde voor jezelf. Liefde voor anderen. Niet alleen een virus is besmettelijk, liefde en positieve aandacht zijn dat ook!

Lang in bad. Tuinieren. Boeken lezen (nog altijd een stapel tot kniehoogte). Stapels schilderwerken uitzoeken. Boodschappen doen voor mensen die dat nu niet kunnen.

Wat ook goed helpt: iets creëren.

Koken, foto’s maken, schilderen. Door iets te maken krijg ik weer grip. Het voelt alsof ik weer kan denken in mogelijkheden.

Het is in ieder geval een goed idee om in jezelf te investeren. Dat was het altijd al, maar wellicht heb je er nu ook echt tijd voor.

Laten we ons verbonden voelen met elkaar. Liefde in tijden van corona. 💓

Hou je haaks!

Sigrid

 


Een crisis betekent dat er behoefte is aan betekenisgeving. Als narrator-in-chief deel ik verhalen over wat de corona-crisis met ons en de wereld doet.

 

 

Andere afleveringen:

 

Op de hoogte blijven van deze artikelen? Meld je dan aan voor de Verhaalvriendenmail.

Ja ik ontvang graag deze blogs in mijn inbox

 

Over Sigrid

Verhalenmaker | Storytelling Coach | Creatieve Gids | | Auteur | Conceptontwikkelaar 

De verhalen over onszelf en de wereld beïnvloeden hoe we kijken naar onze eigen mogelijkheden.

Denk jij in problemen of in mogelijkheden? We kunnen zelf kiezen.

Je verhaal veranderen is de eerste stap in de richting van je gewenste toekomst. Ik help je om de verhalen te vinden die jou laten floreren en mensen in beweging te brengen. Ook help ik je om deze verhalen tot leven te wekken en te verspreiden.

Met verhalen baan jij de weg naar een toekomst vol mogelijkheden. Jij wordt een visionaire veranderaar, die jouw eigen verhaal gaat leven. Met helderheid, verbeelding en betekenis.

Meer weten? Laat je hier inspireren!

 

You may also like