Liefde in tijden van corona (2)

Liefde en creativiteit zijn besmettelijk

Dit zijn hele eigenaardige tijden. Tijden van angst. Maar ook van zorgzaamheid, creativiteit en veerkracht. En van liefde!

Mijn communicatiecollega Esther Barfoot richtte het internationale platform Love in the Time of Corona op. Ik had zelf al de hashtag #liefdeintijdenvancorona in het leven geroepen, als variant op de titel van het beroemde boek Liefde in tijden van cholera van Gabriel Garcia Marquez.

Dat was een teken!

We besloten daarom onze krachten te bundelen, zodat nog meer mensen mee kunnen doen. En dus kun jij nu ook dit nieuwe initiatief volgen op Facebook: Love in the Time of Corona. En inmiddels ook via Instagram en Twitter!

Via deze kanalen vind je alle mooie, lieve, bemoedigende en creatieve acties die op dit moment ontplooid worden om samen door deze vreemde tijd heen te komen. Waar je je aandacht op richt, dat groeit. En dus kun je je maar beter richten op wat er wel kan.

Superleuk als je deze pagina gaat volgen en hier mooie initiatieven deelt.

Deel liefde in tijden van Corona. En ideeën!

  • Initiatieven om anderen te helpen: boodschappen doen, oppas, lieve kaartjes versturen.
  • Tips over thuis werken, kinderen thuis les geven, online werken, structuur in je thuiswerkdag brengen.
  • Initiatieven om eenzame mensen te helpen (stop kaartjes of tekeningen in de brievenbus, zet een pan soep voor de deur).
  • Ideeën om mensen in de zorg, onderwijs en andere belangrijke sectoren te bemoedigen.
  • Ideeën om allerlei afgelaste activiteiten op een andere manier voort te zetten: sporten, vakantie, familiebijeenkomsten, afscheid nemen bij een uitvaart.

Ik doe zelf ook een duit in het zakje.

Creatieve ideeën in tijden van corona

Ik heb een lesmodule van mijn programma Excelleren met Ideeën gratis online gezet onder de naam In deze les leer je hoe je kansen ziet en hoe je leert denken in mogelijkheden, juist nu.

Liefde en creativiteit zijn besmettelijk. Help bij de snelle verspreiding!

 

Sigrid

 


Een crisis betekent dat er behoefte is aan betekenisgeving. Als narrator-in-chief deel ik verhalen over wat de corona-crisis met ons en de wereld doet.

 

 

Eerdere aflevering:

 

Op de hoogte blijven van deze artikelen? Meld je dan aan voor de Verhaalvriendenmail.

Ja ik ontvang graag deze blogs in mijn inbox

 

 

Over Sigrid

Verhalenmaker | Storytelling Coach | Creatieve Gids | | Auteur | Conceptontwikkelaar 

De verhalen over onszelf en de wereld beïnvloeden hoe we kijken naar onze eigen mogelijkheden.

Denk jij in problemen of in mogelijkheden? We kunnen zelf kiezen.

Je verhaal veranderen is de eerste stap in de richting van je gewenste toekomst. Ik help je om de verhalen te vinden die jou laten floreren en mensen in beweging te brengen. Ook help ik je om deze verhalen tot leven te wekken en te verspreiden.

Met verhalen baan jij de weg naar een toekomst vol mogelijkheden. Jij wordt een visionaire veranderaar, die jouw eigen verhaal gaat leven. Met helderheid, verbeelding en betekenis.

Meer weten? Laat je hier inspireren!

 

 

You may also like