Gebruiksaanwijzing voor een creatief denkend hoofd

Heb jij dat ook, dat je hoofd nog het meest op een popcornmachine lijkt? De hele dag ploppen er ideeën op in je hoofd. Als creatief denkend hoofd heb je nooit rust.

De vraag hoeveel uur ik eigenlijk ‘werk’, daar kan ik nauwelijks antwoord op geven. Want als je creatief denkend hoofd hebt, sta je altijd ‘aan’. Ik werk op de fiets, onder de douche, al lezend op de bank in onze voortuin. In het weekend ben ik vaak super productief in mijn hoofd. Mijn meeste blogs schrijf ik ‘s avonds op de bank.

Dus ook alle pogingen tot een work-life-balance zijn voor mij volslagen onzin.

Ja, zo’n hoofd is best vermoeiend.

Je bent namelijk nooit klaar. Dat creatieve brein richt telkens weer een nieuwe houseparty van ideeën aan.

Bovendien heb ik net als veel andere creatieve denkers een diepe angst, namelijk dat die rijke bron opdroogt. Om het lege papier (canvas, of wat dan ook) te voorkomen ben ik altijd aan het verzamelen en rondspeuren.

Net als een jager heb je altijd kans op een mooie buit. Je weet alleen nooit wanneer die perfecte ‘prooi’ eigenlijk voorbij komt. En dus blijf je voortjagen, steeds alert op iets nieuws.

Als jij jezelf hierin herkent, dan zeg ik: high five. (Of nee, dat kan nu corona-gewijs even niet).

Maar net als ik word dan waarschijnlijk diep gelukkig van iets creëren. Als je een dag niets gemaakt hebt, voel je je onrustig. En als je een idee hebt, moét je van jezelf daar iets mee doen. Want anders blijft die onrust voortwoekeren in je hoofd.

Vaak werk je aan diverse projecten tegelijkertijd. Daardoor heb je veel taken in verschillende stadia van ontwikkeling en dus ook veel losse eindjes die om aandacht vragen.

Maar al die halve projecten leveren eveneens onrust op.

De kunst is om dan toch nog de nodige structuur aan te brengen, anders komt er weinig van terecht.

Met meer orde in je creatieve proces bijvoorbeeld, waardoor je meer rust in je hoofd hebt en er dus ook meer uit je handen komt. En het betekent ook hele goede zelfzorg: leven op jouw eigen creatieve voorwaarden, zodat je floreert. Jezelf afsluiten bijvoorbeeld.

Dat kan zeer beperkend voelen.

Want je wil juist helemaal vrij zijn in je popcorn-hoofd.

Toch kan zelfbeperking het offer zijn dat je moet brengen.

Geldt dit ook voor jou? Dan heb je de gebruiksaanwijzing voor je popcornbrein ontdekt!

Vind je het allemaal nog best ingewikkeld, maar wil je wél meer focus vinden om die ideeënexplosie beter te richten en daardoor meer resultaten te boeken? Wil je anders leren denken, zodat je beter overziet waar het eigenlijk heengaat met al die ideeën? En kun je daarbij ondersteuning gebruiken, zodat je er ook echt iets mee gaat doen?

Schrijf je dan in voor het online programma Excelleren met Ideeën.

Een van de eerdere deelnemers was Christel, die ermee worstelde dat ze altijd een spoor van ideeën achter zich aansleepte. Zij schreef:

 

Dankzij Excelleren met Ideeën ben ik veel bewuster geworden van de momenten dat ik ideeën heb en dat ik er dan iets concreets mee kan doen. Een idee komt niet in een eureka-moment, maar kan een opeenstapeling zijn van meerdere invallen.

 

Binnenkort kun je weer meedoen met de nieuwe groep. En alle thema’s die ik hierboven noemde, komen daar zeker in terug. Heerlijk om met jou op ontdekkingsreis te gaan en popcorn-momenten te transformeren tot tastbare creatieve uitingen.

 

Ja ik wil meer weten over Excelleren met Ideeën

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Over Sigrid

Verhalenmaker | Storytelling Coach | Creatieve Gids | | Auteur | Conceptontwikkelaar 

De verhalen over onszelf en de wereld beïnvloeden hoe we kijken naar onze eigen mogelijkheden.

Denk jij in problemen of in mogelijkheden? We kunnen zelf kiezen.

Je verhaal veranderen is de eerste stap in de richting van je gewenste toekomst. Ik help je om de verhalen te vinden die jou laten floreren en mensen in beweging te brengen. Ook help ik je om deze verhalen tot leven te wekken en te verspreiden.

Met verhalen baan jij de weg naar een toekomst vol mogelijkheden. Jij wordt een visionaire veranderaar, die jouw eigen verhaal gaat leven. Met helderheid, verbeelding en betekenis.

Meer weten? Laat je hier inspireren!

 

 

 

 

 

You may also like