Het doktersrecept voor meer inspiratie

Als je een doktersrecept voor jezelf uitschrijft om meer creativiteit te ervaren, wat zou dat dan zijn? En is er misschien ook een wonderlijk pilletje voor?

Dit is een vraag die ik ook stel aan de deelnemers van mijn online programma’s.

Het is altijd mooi om te ervaren wat er dan gebeurt. De meeste deelnemers weten namelijk uitstekend wat de ‘dokter’ hen dan zou opdragen.

Vaak hebben die doktersadviezen te maken met meer rust.

En dat is allereerst meer rust in het hoofd.

Alleen al het inloggen op het account van je werk kan al voor enorme onrust zorgen, omdat je dan ‘weer wat moet’. Uitschakelen, en soms ook helemaal offline gaan, dat is dan wat helpt.

Vaak adviseert de dokter ook om de eigen verwachtingen een stuk naar beneden te schroeven.

We zijn vaak perfectionistisch en willen veel ballen in de lucht houden. Maar daar lijden je (creatieve) prestaties enorm onder. Wie de lat een stuk lager legt, geeft de opbloei van ideeën weer een kans.

Deze week kreeg een deelnemer van de dokter als wijs advies om meer rommelruimte te creëren. Dat betekent ruimte om dingen uit te zoeken, te experimenteren en in het klein iets uit te proberen.

Een fantastisch doktersvoorschrift vond ik dat.

Vertelt jouw dokter ook dat je je creativiteit meer zou moeten aanzwengelen, zodat je weer meer energie krijgt? Dat het heel goed is om daarvoor weer eens meer schrijfkilometers te maken, gewoon puur voor de lol? En om daarvoor ook eens onverwachte paden te bewandelen?

Doe dan mee met de online Summer School voor Verwondering, die volgende week van start gaat. Vandaag is de laatste dag om je aan te melden.

Klik op deze button:

Meer informatie en aanmelding

Heb je daarbij nog vragen? De meest gestelde vragen (en mijn bijbehorende antwoorden) vind je hier.

 

Fijne dag!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Over Sigrid

Verhalenmaker | Storytelling Coach | Creatieve Gids | Auteur | Conceptontwikkelaar 

De verhalen over onszelf en de wereld beïnvloeden hoe we kijken naar onze eigen mogelijkheden.

Denk jij in problemen of in mogelijkheden? We kunnen zelf kiezen.

Je verhaal veranderen is de eerste stap in de richting van je gewenste toekomst. Ik help je om de verhalen te vinden die jou laten floreren en mensen in beweging te brengen. Ook help ik je om deze verhalen tot leven te wekken en te verspreiden.

Met verhalen baan jij de weg naar een toekomst vol mogelijkheden. Jij wordt een visionaire veranderaar, die jouw eigen verhaal gaat leven. Met helderheid, verbeelding en betekenis.

Meer weten? Laat je hier inspireren!

You may also like