Groepsknuffelen mag nog niet, maar we mogen wel weer samen lachen, eten en bijpraten. Mijn favoriete vraag aan mensen die ik weer ontmoet is dan steevast: hoe ben je de coronaperiode doorgekomen?

Dat blijkt een geweldige prikkelvraag te zijn, die al de meest verrassende en soms ook aangrijpende antwoorden heeft opgeleverd.

Loeihard fietsen om een doordraaiend hoofd weer tot bedaren te krijgen. Konings-oesterzwammen kopen bij de sjieke horeca-groothandel die van zijn zwammen afmoest. Een winkel redden die failliet dreigde te gaan. Actie voeren voor een zoon die eenzaam verkommerde in een instelling. Of stiekem tangodansen met een groep vrienden in een afgelegen huis.

En dan waren er de zelfbedachte uitdagingen.

Een vrouw stelde zich ten doel om 20 kilo af te vallen, nu ze geen sociale druk voelde over het afwijzen van lekkernijen. Een van mijn vriendinnen begon een kunstzinnig mozaïekproject voor haar badkamer. En een fotograaf kwam op het idee om deurportretten te maken van gezinnen in thuisquarantaine.

In de coronatijd dreigden alle dagen op elkaar te gaan lijken, waardoor de lockdownperiode uiteindelijk een vergeetput wordt. Maar als je juist in deze periode zo’n challenge bent gestart, zal dat project altijd als corona-souvenir in je geheugen blijven plakken.

Ik had zelf ook een coronaproject.

De opbouw en inrichting van mijn online academie. Nu ik niet meer de hort op ging, voelde ik ineens de rust om me hier helemaal aan te wijden. Zelden heb ik zo heerlijk geconcentreerd gewerkt en zoveel uit mijn handen gekregen.

Diverse keren vloog ik bijna uit de bocht bij het nemen van de scherpe leercurves om de academie op te bouwen. Maar het slot van het liedje is dat ik mijn technische en didactische vaardigheden enorm heb uitgebreid.

Deze online academie heeft sinds kort een nieuwe afdeling: de Summer School voor Verwondering. De eerste groep is net vol enthousiasme van start gegaan, maar je kunt je nog aansluiten bij de tweede editie.

Op deze online Summer School bekijk je vijf weken lang jouw vraagstuk even van een andere kant en doe je frisse inzichten op. Je gaat op expeditie in je eigen omgeving (en als je toevallig toch op vakantie bent mag dat ook best je vakantie-adres zijn).

Je duikt hier-en-nu-parels op en je maakt een pittig aantal schrijfkilometers voor de lol (waarop je ook nog eens mijn persoonlijke feedback krijgt).

En je leert meer over het motto: life is a picknick…

Kortom, de schatkist gaat open voor jou.

Vol creatieve mogelijkheden, waar je trouwens méér dan een zomer mee vooruit kunt.

Ook meedoen? Meer informatie vind je via deze button:

 

Naar de aanmeldpagina

 

 

 

“Het is fascinerend wat we aan het doen zijn”, schreef een deelnemer. Een andere deelnemer: “Bedankt voor de inspiratie die door deze cursus langzaam weer tot leven komt.”

Het is mijn coronacadeau. Aan mezelf, en vooral aan jou. Zo wordt in deze wazige periode toch nog een grandioos monument opgericht in ons geheugen.

Wat is jouw corona-mijlpaal?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Over Sigrid

Verhalenmaker | Storytelling Coach | Creatieve Gids | Auteur | Conceptontwikkelaar 

De verhalen over onszelf en de wereld beïnvloeden hoe we kijken naar onze eigen mogelijkheden.

Denk jij in problemen of in mogelijkheden? We kunnen zelf kiezen.

Je verhaal veranderen is de eerste stap in de richting van je gewenste toekomst. Ik help je om de verhalen te vinden die jou laten floreren en mensen in beweging te brengen. Ook help ik je om deze verhalen tot leven te wekken en te verspreiden.

Met verhalen baan jij de weg naar een toekomst vol mogelijkheden. Jij wordt een visionaire veranderaar, die jouw eigen verhaal gaat leven. Met helderheid, verbeelding en betekenis.

Meer weten? Laat je hier inspireren!

You may also like