Hoe doet ze dat toch, minstens drie keer per week een nieuwe blog, een artikel op LinkedIn en al die andere dingen die ze ongetwijfeld ook nog doet?


Denk jij dat ook wel eens over mij?

Ik ben inderdaad productief met schrijven en ideeën bedenken. Maar zo was het niet altijd. Ik heb er lang over gedaan voordat ik op al deze knoppen kon drukken.

Dat ik de juiste inspiratie had om mijn werk te doen.

Of wat simpeler: dat ik erop kon vertrouwen dat zich wel weer een nieuw blogonderwerp zou aandienen. En ook nieuwe opdrachten in mijn inbox, trouwens. Want die opdrachten komen uiteindelijk voort uit mijn blogs.

In de loop der jaren heb ik voelsprieten ontwikkeld voor wat er leeft. Dat gevoel pik je op door rond te kijken op straat, bij gesprekken met anderen en in de media. Je vist op wat interessant lijkt, haalt het door een zeef en geeft er een eigen vorm aan.

Maar er is nog meer.

Ik heb de code ontdekt, waardoor ik een systeem kon ontwikkelen. Daardoor weet ik hoe ik altijd bruikbare ideeën heb en ze kan uitvoeren. Dat heeft niet alleen met ‘inspiratie’ te maken, maar ook met vertrouwen in je eigen kracht, de controle durven loslaten en improvisatievermogen.

Ik vind het best bijzonder om dit te onthullen, maar ik doe het toch maar. Dit vertrouwen geeft me de mogelijkheid om een online programma te presenteren dat nog niet eens klaar is. De deelnemers van de eerste editie van de Summer School voor Verwondering zijn nu in week 3, maar week 4 en 5 zijn nog in de maak.

De kleur van de afdekkende laklaag is bekend, maar de grondverf is nog zichtbaar.

Hierdoor kan ik heel precies inspelen op de wensen en behoeften van de deelnemers. Ik plant zaadjes, geef de kansrijke zaailingen water en zet ze in het zonlicht. Het voelt moeiteloos en ik geniet er enorm van.

En dat kun jij ook leren.

Als je op een laagdrempelige manier je creativiteit wilt aanboren en ontdekken wat er nog meer in zit, ben je van harte welkom bij de tweede editie van de Summer School voor Verwondering.

Je hart gaat bijvoorbeeld sneller kloppen van schrijven. En je wilt wel eens ontdekken of er nog meer in zit. Hoe je daarmee persoonlijk kunt groeien, bijvoorbeeld.

Of je wilt juist weten hoe je bijvoorbeeld blogs of posts voor sociale media schrijft die lezers echt raken. En die ook het hart van je lezers sneller laten kloppen.

In de mails en de chats beschrijven deelnemers van de eerste editie hun ervaringen. Ik laat je even meelezen:

Ik heb gemerkt dat door de zaken die ik krijg aangereikt, anders naar belevenissen, gebeurtenissen ga kijken. Ik ga terug in de tijd en haal herinneringen op. Ik sta bewust(er) stil bij dat wat mij is overkomen en probeer dit te verwerken (letterlijk en figuurlijk) in een kort verhaal. Op die manier zet ik de zaken voor mezelf op een rij.

 

Vooral het moment van het waarnemen zonder zien heeft figuurlijk mijn ogen geopend dat ik te weinig rustmomenten neem. Dat ga ik anders doen. Gewoon door bijvoorbeeld mijn ogen dicht te doen of een mindfulness oefening te doen.

 

Actie is dus eerder delen. Zo vroeg mogelijk, niet twijfelen over mijn eigen kunnen. Ik maak er een lijfspreuk van: wat kan er gebeuren als ik dat doe…

 

De nieuwe groep start op maandag 20 juli aanstaande. Aanmelding kan nog tot en met vrijdag 17 juli.

Heb je er zin in gekregen?

Ik verwelkom je graag!

 

 

 

 

 

 

 

Over Sigrid

Verhalenmaker | Storytelling Coach | Creatieve Gids | Auteur | Conceptontwikkelaar 

De verhalen over onszelf en de wereld beïnvloeden hoe we kijken naar onze eigen mogelijkheden.

Denk jij in problemen of in mogelijkheden? We kunnen zelf kiezen.

Je verhaal veranderen is de eerste stap in de richting van je gewenste toekomst. Ik help je om de verhalen te vinden die jou laten floreren en mensen in beweging te brengen. Ook help ik je om deze verhalen tot leven te wekken en te verspreiden.

Met verhalen baan jij de weg naar een toekomst vol mogelijkheden. Jij wordt een visionaire veranderaar, die jouw eigen verhaal gaat leven. Met helderheid, verbeelding en betekenis.

Meer weten? Laat je hier inspireren!

 

You may also like