Weet je nog van die Nederlandse vriendengroep die een week naar België zou gaan voor een vakantie in een groot landhuis?

Ze gingen niet.

Wekenlang hadden we met onze vriendengroep de ontwikkelingen rondom corona in België nauwlettend in de gaten gehouden. We vierden het moment dat de grenzen met het buurland weer open gingen.

De maatregelen rondom ‘sociale bubbels’ werden stap voor stap verruimd. Uiteindelijk mocht een Belgische sociale bubbel uit maximaal vijftien personen bestaan.

Dat was een uitdaging.

Wij zijn met 32 personen. Een soort uitgebreide familie, die dit jaar voor de 22e keer samen op vakantie wil gaan.

Aan de eigenaar lag het niet.

Hij wist elke keer verrassend lenige oplossingen te bedenken, onder meer door het landhuis op te splitsen in twee en later drie administratieve eenheden.

Er volgde overleg na overleg met de eigenaar. In het Frans. In het Engels. En tot slot ook in het Nederlands.

We maakten ingewikkelde puzzels om de slaapkamerindeling te laten kloppen met de administratieve eenheden. Tot diep in de nacht zaten we te schuiven en nieuwe scenario’s te bedenken.

Maar het kwam niet goed.

Deze week werden nieuwe regels uitgevaardigd, omdat het aantal besmettingen in België weer snel oploopt. Nu mag ieder huishouden maximaal vijf personen per week ontmoeten. Daar viel creatief niet meer tegenop te boksen.

Nu waren we zelf aan zet. Was er een andere bestemming mogelijk?

Ja dat was er. Een gigantisch slot met 17 slaapkamers in Duitsland, vlakbij de Poolse grens. Met een zwembad, een gymzaal en heel veel buitenruimte.

En het was nog beschikbaar.

Binnen anderhalf uur boekten we onze vakantiebestemming om van België naar Duitsland. Gewoonlijk doen we twee maanden over zo’n gezamenlijke beslissing, nu was het zo gepiept.

Een plotwending is goed vriendschapsmateriaal.

Een van onze deelnemers heeft al interessante activiteiten bedacht. Bal Masqué. Quarantaine-tour. Social-Bubbelbad.

We gaan nu namelijk naar een afgelegen agrarisch gebied waar bijzonder weinig te beleven valt. Geen toerist die er iets te zoeken heeft.

Het doet er niet toe. Dit is sowieso al de enerverendste groepsvakantie ooit.

 

 

 

 

 

 

 

 


Vaker dit soort stukken lezen? Meld je dan aan voor mijn Verhaalvriendenmail (3 x per week).

Vul hier je gegevens in:

Met je inschrijving ga je akkoord met de gegevensverwerking volgens deze privacyverklaring.

 

 

 

 

 

 

 

Over Sigrid

Verhalenmaker | Storytelling Coach | Creatieve Gids | Auteur | Conceptontwikkelaar 

De verhalen over onszelf en de wereld beïnvloeden hoe we kijken naar onze eigen mogelijkheden.

Denk jij in problemen of in mogelijkheden? We kunnen zelf kiezen.

Je verhaal veranderen is de eerste stap in de richting van je gewenste toekomst. Ik help je om de verhalen te vinden die jou laten floreren en mensen in beweging te brengen. Ook help ik je om deze verhalen tot leven te wekken en te verspreiden.

Met verhalen baan jij de weg naar een toekomst vol mogelijkheden. Jij wordt een visionaire veranderaar, die jouw eigen verhaal gaat leven. Met helderheid, verbeelding en betekenis.

Meer weten? Laat je hier inspireren!

You may also like