Alles moet natuurlijk wel kloppen

Alles moet kloppen. Dat was de favoriete uitspraak van een van mijn coachklanten. Ik noem haar hier Naomi. In haar huis moest alles kloppen. In haar vakantiereizen was alles tot in de puntjes georganiseerd. En natuurlijk ook in de projecten die ze uitvoerde voor haar werk.

Opmerkelijk genoeg hoefde op de feestjes bij haar thuis weer niet alles precies te kloppen. Gezelligheid telde zwaarder.

Maar dat was precies wat ze zo verwarrend vond aan zichzelf.

Ze hield van humor, maar ook van precisie en kwaliteit. Haar favoriete bezigheid was chillen in een luie stoel, maar ze was ook iemand die van aanpakken hield. Hoe kon ze daar nou chocola van maken?

En dat was ook de reden waarom ze bij mij kwam.

Ze wilde een verhaal over zichzelf waarin alles klopt.

Een verhaal dat je gemakkelijk deelt met opdrachtgevers én met je vriendinnen met wie je lief en leed deelt. Een verhaal dat iedereen meteen snapt. En waarbij je geen moeilijke vragen krijgt, waardoor je toch weer met je mond vol tanden staat.

Zo makkelijk is het inderdaad niet om alles in een korte en pakkende alinea te vangen.

Toch is het ook de vraag of dat allemaal wel nodig is. Moet je als mens werkelijk he-le-maal ‘kloppen’? Kun je niet én zelfverzekerd én ook bescheiden zijn? Kun je enorm van gezellige drukte en feestgedruis houden en tegelijkertijd zeer gesteld zijn op je rust?

Volgens mij kan dat heel goed.

Sterker nog, de meeste mensen zitten zo in elkaar. We zijn niet het een of het ander. Na feestgedruis heb je rust en overzicht nodig. En je kunt enorm van humor houden zonder zelf de clown te zijn.

Ook dat is een kloppend verhaal.

Sprankel!

 

 

 

 

 

 

 

Ideeën nodig om je persoonlijke verhalen op te diepen? Download dan (gratis) onderstaande lijst om gemakkelijk op gang te komen.

 

DOWNLOAD HIER

 

 

 

 

 

 

 

 

Over Sigrid

Verhalenmaker | Storytelling Coach | Creatieve Gids | Auteur | Conceptontwikkelaar 

De verhalen over onszelf en de wereld beïnvloeden hoe we kijken naar onze eigen mogelijkheden.

Denk jij in problemen of in mogelijkheden? We kunnen zelf kiezen.

Je verhaal veranderen is de eerste stap in de richting van je gewenste toekomst. Ik help je om de verhalen te vinden die jou laten floreren en mensen in beweging te brengen. Ook help ik je om deze verhalen tot leven te wekken en te verspreiden.

Met verhalen baan jij de weg naar een toekomst vol mogelijkheden. Jij wordt een visionaire veranderaar, die jouw eigen verhaal gaat leven. Met helderheid, verbeelding en betekenis.

Meer weten? Laat je hier inspireren!

You may also like

Leave a comment