Tijd voor een ander verhaal. Voel jij dat ook?

Mijn verhaal over de paniek-crackers leverde heel veel reacties op in mijn mailbox. Dit verhaal over mijn switch in coronatijd en de bijbehorende keuzes raakte duidelijk een gevoelige snaar. Misschien ook wel bij jou!

Sommigen werden door dit verhaal weer teruggevoerd naar hun eigen paniekmoment bij de aanvang van de coronacrisis. De agenda’s die ineens schoongeveegd werden. Alle evenementen die massaal afgelast moesten worden. “Het was angstaanjagend hoe snel normaal abnormaal geworden was”, schreef een van hen.

Door de verscherpte corona-maatregelen van deze week lijkt het alsof we weer teruggeworpen worden in de tijd. Opnieuw zitten velen van ons weer verplicht thuis en moeten we allerlei plannen omgooien of uitstellen.

Toch is het nu anders.

We hebben de ervaringen van de eerste lockdown opgeslagen in ons hoofd en in ons lijf. We weten wat er wel kan. En dat ‘online’ ook veel mogelijkheden biedt, ook al kijken we er massaal naar uit dat we elkaar weer ‘gewoon’ direct in de ogen kunnen kijken.

Vaak heeft de corona-periode bovendien (ongemerkte) verschuivingen met zich meegebracht.

Het duurt meestal even voordat je die verschuivingen waarneemt. Bijvoorbeeld dat je ergens mee moet stoppen. Of dat je niet meer goed in je (professionele) jas past.

Je voelt het beter als je op afstand staat, in tijd of in ruimte. Bijvoorbeeld omdat je op dit moment thuis werkt en daardoor meer afstand voelt tot de waan van de dag.

Dit is een gigantische kans om opnieuw alles tegen het licht te houden.

En daardoor keuzes te maken die beter passen.

Alle veranderingen die op ons afkomen, vragen van ons dat we opnieuw allerlei vragen aan onszelf stellen.

Waar word je blij van? Waar haal je in de toekomst je inkomsten vandaan? Hoe kun je voor je gezin blijven zorgen? Hoe blijf je van betekenis in een wereld vol onzekerheden?

Het is verleidelijk om daarbij snelle stappen te zetten.

We hebben een overweldigende drang om alles weer normaal te laten verlopen en de hele situatie snel achter ons te laten. Begrijpelijk. En zeker als je in de zorgen zit, bijvoorbeeld omdat je inkomsten opdrogen.

De enige uitweg lijkt dan om een radicaal andere koers in te slaan met je werk. Je moet toch iets.

Maar neem geen overhaaste beslissingen. In de paniekstand ziet je brein simpelweg niet genoeg alternatieven. Dat leidt tot zwart-wit-denken.

Terwijl die andere mogelijkheden er wel degelijk zijn.

Een goed idee voor een nieuwe koers krijg je meestal niet als een hapklare snack op een zilveren schaaltje opgediend. Je moet eerst de ingrediënten zoeken, bij elkaar voegen, roeren en door laten koken.

Je hebt suddertijd nodig.

Maar ook nieuwe impulsen. Andere prikkels. Verfrissende perspectieven.

En die krijg je niet als je op je eigen rotonde blijft rondrijden.

Als je hiermee echt aan de slag wilt en dit samen met anderen in de praktijk wil brengen, doe dan nu mee met Excelleren met Ideeën. In dit online programma ontdek je meer perspectieven en ontwikkel je je zelfvertrouwen. Je leert hoe je betere ideeën ontwikkelt en gericht toepast, bijvoorbeeld over het vormgeven van jouw nieuwe koers.

  • 7 online modules vol handige tips en prikkelende ontdekkingsopdrachten
  • Wekelijks sparren/uitwisselen (online) met andere deelnemers die hetzelfde meemaken als jij
  • Inclusief het startpakket Ideeënschatkamers. Dit is een digitaal pakket vol tips, prikkelende vragen, voorbeeldverhalen en inspirerende ideeën.

Het helpt je om jezelf nu opnieuw uit te vinden en te gaan doen wat voor jou echt van waarde is. En tegelijkertijd krijg je de tools in handen om de rest van je leven flexibel en mentaal lenig te blijven.

Voor wie?

​Excelleren met Ideeën is vooral geschikt voor mensen die hun plannen daadwerkelijk willen uitvoeren en daarbij hulp nodig hebben, bijvoorbeeld omdat ze te veel in hetzelfde kringetje blijven ronddraaien of niet in actie komen.

Je hoeft niet een concreet plan te hebben (of eigenaar te zijn van een bedrijf); het gaat over de ontsnapping uit je eigen beperkte gedachten en het oprekken van je creatieve vermogens.

En daarmee gaat het over een nieuw verhaal dat je jezelf gunt.

Dit levert het je op:

Met dit programma ga je in actie komen en denken in mogelijkheden, zodat je weer zelfvertrouwen voelt over je eigen toekomst en het stuur van je leven in eigen handen neemt.

Voel jij dat dit het juiste moment is om in actie te komen?​

​Meld je dan aan voor Excelleren met Ideeën. Je bent van harte welkom. Aanmelding is mogelijk tot en met maandag 12 oktober a.s.​

Nog andere vragen? Stuur me een mail. Ik beantwoord je vragen graag.

Hopelijk tot binnenkort!

 

 

 

 

 

 

 

 

Over Sigrid

Verhalenmaker | Storytelling Coach | Creatieve Gids | | Auteur | Conceptontwikkelaar 

De verhalen over onszelf en de wereld beïnvloeden hoe we kijken naar onze eigen mogelijkheden.

Denk jij in problemen of in mogelijkheden? We kunnen zelf kiezen.

Je verhaal veranderen is de eerste stap in de richting van je gewenste toekomst. Ik help je om de verhalen te vinden die jou laten floreren en mensen in beweging te brengen. Ook help ik je om deze verhalen tot leven te wekken en te verspreiden.

Met verhalen baan jij de weg naar een toekomst vol mogelijkheden. Jij wordt een visionaire veranderaar, die jouw eigen verhaal gaat leven. Met helderheid, verbeelding en betekenis.

Meer weten? Laat je hier inspireren!

 

 

 

 

 

You may also like