Als je je afvraagt of je het wel volhoudt

‘Ik doe graag mee met Excelleren met Ideeën, maar vraag me af of ik dit volhoud’. Dit was een vraag van een lezer die interesse heeft om mee te doen met het online programma om jezelf weer een lading aan nieuwe inzichten te bezorgen.

Ik vond het een eerlijke en tegelijkertijd interessante vraag, omdat deze uitspraak precies weerspiegelt waar veel van mijn lezers mee worstelen.

Een vol leven.

Met heel veel dingen die om aandacht vragen. Met heel veel zaken die ‘moeten’. En met veel mensen die je zorg nodig hebben.

Alleen schiet de zorg voor jezelf er telkens bij in. En daardoor heb je – als je eerlijk bent – ook steeds minder energie om al die andere zaken echt goed te doen.

Geldt dit ook voor jou?

Dan voel je waarschijnlijk dat er meer is. Maar tegelijkertijd weet je niet goed in welke richting je het moet zoeken.

En dus schuif je de dingen voor je uit: keuzes, nieuwe stappen, activiteiten waar je wel nieuwe energie van krijgt.

Daarvoor heb je allerlei redenen: geen tijd, te druk, de kinderen, te oud, te jong…

Heel eerlijk: dat het smoesjes zijn, dat weet je zelf vaak ook wel. Maar het is makkelijker om je vast te houden aan wat je al kent dan het over een andere boeg te gooien.

Zeker als die nieuwe stap een risico op mislukking inhoudt. Want stel bijvoorbeeld dat je die online training niet afmaakt. Dan voel je je misschien wel extra naar…

Daarom wil ik je een antwoord geven dat uit mijn hart komt.

Dit programma is juist fijn als je een stok achter de deur nodig hebt om in beweging te komen en te blijven. Want dan merk je hoe fijn het eigenlijk is om de ideeën (weer) te laten borrelen. Nieuwe energie te krijgen. En mensen te ontmoeten die precies hetzelfde voelen als jij.

Wekelijks spar je met gelijkgezinden in de app-groep. En we ontmoeten elkaar online. Allemaal mensen die dit ook spannend vinden.

Dat helpt enorm, hoor ik van mijn deelnemers.

Je leeft je eigen leven en niet dat van een ander.

Het ontwikkelen van je creatieve mindset geeft veel meer rust en vrijheid, waardoor het juist de druk in je huidige bestaan weghaalt.

Dankzij het oprekken van je creatieve vermogens speel je gemakkelijker in op veranderingen. Als je baan op het spel komt te staan of je opdrachtgevers wegvallen, bedenk je zelf wat de volgende stap is. Je neemt zelf het stuur in handen.

Daar heb je niet alleen nu iets aan, maar de rest van je leven.

En dat is wat ik jou ook gun.

Door je eigen focus te kiezen bij jouw persoonlijke ontwikkeling hoef je je niet meer te laten afleiden.

Dit schreef een van de eerdere deelnemers over het programma:

Zeer energiegevend en – ondanks het borrelende vat met ideeën dat ik werd – een rustpunt in mijn anders zo drukke dag. Wat heb ik genoten van deze qualitytime met mijn creativiteit!

​Volgende week start de eerstvolgende editie van het online programma Excelleren met Ideeën. Dat is dit jaar de laatste kans om mee te doen.

Als dit precies is wat jij nodig hebt, dan zou het jammer zijn als jij deze kans niet grijpt. Daarom nodig ik je uit bij het programma Excelleren met Ideeën.​

Het zou zomaar kunnen dat dit precies is waar je naar verlangt. Je bent van harte welkom om weer te gaan bruisen.

Ja, ik wil meer weten 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Over Sigrid

Verhalenmaker | Storytelling Coach | Creatieve Gids | | Auteur | Conceptontwikkelaar 

De verhalen over onszelf en de wereld beïnvloeden hoe we kijken naar onze eigen mogelijkheden.

Denk jij in problemen of in mogelijkheden? We kunnen zelf kiezen.

Je verhaal veranderen is de eerste stap in de richting van je gewenste toekomst. Ik help je om de verhalen te vinden die jou laten floreren en mensen in beweging te brengen. Ook help ik je om deze verhalen tot leven te wekken en te verspreiden.

Met verhalen baan jij de weg naar een toekomst vol mogelijkheden. Jij wordt een visionaire veranderaar, die jouw eigen verhaal gaat leven. Met helderheid, verbeelding en betekenis.

Meer weten? Laat je hier inspireren!

You may also like