Daar lag mijn bril, op de puntige stenen tussen de rails

Terwijl ik in de muisstille treincoupé opkijk van mijn leeswerk, zie ik ineens dat mijn trein gearriveerd is op station Amsterdam Sloterdijk. O help, hier moet ik overstappen.

Razendsnel gris ik al mijn spullen bij elkaar. Een koffer, drie kleinere tassen plus een wandelstok. En dat mondkapje.

Dat gaat nooit meer lukken, denk ik.

Maar de trein staat langer stil dan anders. Met volle bepakking stap ik even later de wagon uit.

Alleen glijdt de leesbril van mijn neus, die ik in de haast nog niet opgeborgen had. Bij het afstappen van de laatste trede valt ie precies tussen het perron en de trein.

Klatsj, een harde landing op de puntige stenen.

Ik kijk rond of iemand mij kan helpen. Helaas, er is geen levende ziel te bekennen op het winderige perron.

Een verloren zaak, denk ik. Die mooie bril kan ik wel vergeten.

Of ga ik toch nog een poging wagen om ‘m terug te krijgen? Ongeduldig wacht ik totdat de trein is weggereden.

Wacht, ik heb een wandelstok bij me. Met het gebogen uiteinde van de stok probeer ik de bril op te takelen.

Kansloze missie.

Het lukt me wel om de bril in een iets betere positie te leggen. Maar ik krijg ‘m alleen te pakken als ik de harde betonnen wand van het perron gebruik om de bril naar boven te trekken. Dan zit het glas ongetwijfeld helemaal vol krassen.

Wat kan er nog meer? Dan maar plat op mijn buik en met mijn hand de diepte in. Voorlopig geen andere trein in aantocht.

Helaas, mijn arm is niet lang genoeg.

Wat nu?

Als ik ook nog mijn schouder langs het perron naar beneden laat zakken, lukt het misschien wel om de bril op te vissen.

Dat lukt net.

Met een bonzend hart berg ik de bril op in de brillenkoker. Geen noemenswaardige beschadigingen te zien. Hoera!

Wat is hier nou gebeurd, denk ik achteraf.

Ik dacht eerst dat het onmogelijk was om de trein op tijd te verlaten. Daarna schatte ik mijn kansen zeer laag in om de bril nog terug te krijgen.

En toch lukte het. Door meerdere manieren uit te proberen slaagde ik erin.

Denken in mogelijkheden. Uittesten. Opnieuw proberen.

Zo is het ook met het vinden van goede ideeën.

Kansrijke ideeën vinden gaat samen met je eigen overtuigingen: hoe beter je in mogelijkheden denkt, hoe meer opbrengsten. En ook hoe groter de kans dat er echt iets goeds bij zit, ook als je met een onhandige beweging je bril laat vallen op een onhandige plek.

En creatieve ideeën, daar hebben we dringend behoefte aan. Zeker nu. Want het beeld dat je van de toekomst had, dat staat wellicht op losse schroeven.

Vaak zitten er allerlei belemmerende gedachten in de weg om die nieuwe ideeën te bedenken.

Maar daar hoef je het niet bij te laten zitten.

Ook jij kunt weer mogelijkheden zien. Alles wat ik weet, kan en zelf succesvol uitvoer op het gebied van creatief denken heb ik opgenomen in het online programma Excelleren met Ideeën.

Dit is niet een online programma dat ik nu snel in elkaar heb gezet. Nee, dit programma draait al sinds 2012. Ik heb het jaar na jaar verbeterd en aangepast. Ook nu heb ik het weer opnieuw geactualiseerd. Dat is helemaal volgens de methode die ik ook in dit programma uitdraag.

Maak iets en test het uit. Verbeter het en zet het opnieuw in de wereld.

Vele tientallen deelnemers hebben de resultaten van dit programma met plezier in hun leven en werk toegepast. Ze hebben belangrijke eye-openers gekregen. En ze hebben vooral ontdekt dat ze tot veel meer in staat zijn dan dat ze dachten.

Het heeft hun zelfvertrouwen een enorme boost gegeven.

Volgende week start de nieuwe groep.

Je doet de opdrachten individueel, in je eigen tijd en tempo. En tegelijkertijd trekken we als groep samen op, wat bijzonder motiverend is. Want in de loop der jaren heb ik steeds uitgeprobeerd en getest wat er werkt en wat niet.

En dat ga jij dus ook leren!

 

>> Klik hier voor informatie en aanmelding

Aanmelding kan tot en met maandag 12 oktober aanstaande.

Nog vragen? Laat het me weten!

 

 

 

 

 

 

 

Over Sigrid

Verhalenmaker | Storytelling Coach | Creatieve Gids | | Auteur | Conceptontwikkelaar 

De verhalen over onszelf en de wereld beïnvloeden hoe we kijken naar onze eigen mogelijkheden.

Denk jij in problemen of in mogelijkheden? We kunnen zelf kiezen.

Je verhaal veranderen is de eerste stap in de richting van je gewenste toekomst. Ik help je om de verhalen te vinden die jou laten floreren en mensen in beweging te brengen. Ook help ik je om deze verhalen tot leven te wekken en te verspreiden.

Met verhalen baan jij de weg naar een toekomst vol mogelijkheden. Jij wordt een visionaire veranderaar, die jouw eigen verhaal gaat leven. Met helderheid, verbeelding en betekenis.

Meer weten? Laat je hier inspireren!

You may also like