Hoe moet het verder met je verhaal? Als jij dat wel eens denkt, lees dan vooral even verder. Over de keuze voor het avonturenpad.


Adviseurs, coaches, verhalenconsultants of andere professionals roepen nogal eens mijn hulp in, omdat ze onvoldoende resultaten halen met hun ideeën. Of ze hebben simpelweg veel te weinig werk.

Bevlogen mensen, die steengoed zijn in hun vak.

Maar de eindeloze zoektocht naar opdrachten of medestanders put hen uit. Dan willen ze toch maar weer een baan gaan zoeken, terwijl ze in hun hart weten dat ze daar helemaal niet op hun plek zijn.

Kies voor het avonturenpad

Dat wringt. En dus vragen ze mij om advies.

Hun ervaringen gaan me aan het hart. Vaak vinden ze het erg lastig om zichzelf te verkopen. Ze huiveren al bij het idee van koude acquisitie. Terwijl het juist slim is om daarbij de warme kracht van verhalen toe te passen. Mensen willen graag werken met mensen met wie ze zich verbonden voelen.

Afwachten gaat in ieder geval niet werken.

Mensen (of dat nu klanten, opdrachtgevers of samenwerkingspartners zijn) komen nu eenmaal niet spontaan op je af zoals wespen op limonade. Je moet zelf iets in beweging zetten.

Op basis van jarenlange ervaring met communicatie en ondernemen weet ik inmiddels behoorlijk goed wat wel en niet werkt. En ik ken de kracht van een helder verhaal.

Gemakkelijke tips die direct resultaten opleveren, die zijn er niet. Wat ik wel weet, is dat deze lijn je echt verder helpt:

Investeer in jezelf en in je werk/loopbaan.

Blijf future-proof. Als je dat niet doet, sta je binnen de kortste keren met twee-nul achter. Nu velen van ons digitaal werken, mis je namelijk ook een hoop nieuwe prikkels en andere informatie. Jezelf blijven uitdagen is noodzakelijk.

Houd vast aan je plan.

Klanten vinden die echt bij je passen of een ander doel bereiken, dat vraagt om een langere adem. En om het volgen van je eigen verhaallijn. Je staat zelf aan het stuur.

Blijf aan de knoppen draaien.

Maak iets en test het uit. Als je niet meteen de doelen haalt die je voor ogen hebt, dan kun je daar wel allerlei waardevolle informatie uit halen. De ervaringen van klanten, gebruikers of opdrachtgevers zijn namelijk superleerzaam voor een volgende stap.

Ga in gesprek. Verzamel die verhalen. En draai op basis daarvan opnieuw aan de knoppen: verbeter het en zet het opnieuw in de wereld.

Hoe dat precies werkt, leer je in het online programma Excelleren met Ideeën. Vele tientallen deelnemers hebben de resultaten van dit programma al met plezier in hun leven en werk toegepast.

Ze hebben de ritssluiting opengetrokken in hun hoofd.

Ze zijn het avonturenpad ingeslagen. Daar hebben ze hun hele leven plezier van.

En ze hebben vooral ontdekt dat ze tot veel meer in staat zijn dan dat ze dachten. Het heeft hun zelfvertrouwen een enorme boost gegeven. Dat is de echte winst.

En dat is ook waar ik zelf het meest blij van word: dat ik ineens bij deelnemers het licht zie aangaan. Mensen gaan stralen en stijgen boven zichzelf uit.

 

 

 

 

 

 

 

 

Over Sigrid

Verhalenmaker | Storytelling Coach | Creatieve Gids | | Auteur | Conceptontwikkelaar 

De verhalen over onszelf en de wereld beïnvloeden hoe we kijken naar onze eigen mogelijkheden.

Denk jij in problemen of in mogelijkheden? We kunnen zelf kiezen.

Je verhaal veranderen is de eerste stap in de richting van je gewenste toekomst. Ik help je om de verhalen te vinden die jou laten floreren en mensen in beweging te brengen. Ook help ik je om deze verhalen tot leven te wekken en te verspreiden.

Met verhalen baan jij de weg naar een toekomst vol mogelijkheden. Jij wordt een visionaire veranderaar, die jouw eigen verhaal gaat leven. Met helderheid, verbeelding en betekenis.

Meer weten? Laat je hier inspireren!

You may also like