“Hoe lang hebben we deze soep nu al”, vroeg mijn lief laatst in lichte verwarring. Ik begreep onmiddellijk waar hij op doelde. Want ik had die week twee verschillende soepen gekookt, die qua kleur en textuur wel erg op elkaar leken.

“Vorige week aten we wortel-gembersoep”, legde ik uit. “En nu eten we pompoensoep.”

Vergelijkbaar met de dagen die we nu beleven: de ingrediënten wisselen wellicht een beetje, maar over het geheel lijken de dagen toch wel heel sterk op elkaar.

Af en toe voel je je dan als een geit aan een pin: steeds hetzelfde rondje.

Geen kerstmarkt, vuurwerkspektakel, wintersport of tripje naar de zon.

Er ook geen retreats, dansfeesten of andere vluchtheuvels. Met vier generaties keuvelen rondom de kerstboom zit er dit jaar al helemaal niet in.

Waar de decembermaand normaal gesproken borrelt en bruist, is het leven nu als oranje soep. Goed vullend en hopelijk ook smakelijk. Maar het is wel lastiger dan anders om geïnspireerd te zijn en te blijven.

Toch is er van alles wel mogelijk.

Voor mij zijn dat wandelafspraken, boeken en films en op Sinterklaasavond een online surprise-festijn. Sinds kort maak ik filmpjes van 1 seconde per dag om iets moois van die dag te vangen en later te verwerken in een videodagboek (check de app 1 second everyday – life is made of seconds).

Schrijven en reflecteren, dat helpt ook.

Juist nu is het van belang om op verhaal te komen en 2020 betekenisvol af te sluiten.

Dit jaar heeft ons leven immers overhoop gehaald.

Die opschudding van alles wat we als ‘normaal’ beschouwden geeft ons ook de kans om stil te staan bij onze keuzes en wat werkelijk van betekenis is. Wat wil jij? Hoe breng je jouw verhaal de wereld in? En hoe ga je in 2021 verder?

Misschien wil je jezelf opnieuw uitvinden en andere keuzes maken.

Hoe fijn is het om voor het komende jaar een nieuw perspectief én een helder verhaal te hebben. Een nieuw jaar biedt de kansen van een nieuw begin.

Wil jij ook nieuwe inspiratie opdoen en daarbij je eigen pen een belangrijke rol laten spelen?

Houd dan deze berichten in de gaten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Over Sigrid

Verhalenmaker | Storytelling Coach | Creatieve Gids | | Auteur | Conceptontwikkelaar 

De verhalen over onszelf en de wereld beïnvloeden hoe we kijken naar onze eigen mogelijkheden.

Denk jij in problemen of in mogelijkheden? We kunnen zelf kiezen.

Je verhaal veranderen is de eerste stap in de richting van je gewenste toekomst. Ik help je om de verhalen te vinden die jou laten floreren en mensen in beweging te brengen. Ook help ik je om deze verhalen tot leven te wekken en te verspreiden.

Met verhalen baan jij de weg naar een toekomst vol mogelijkheden. Jij wordt een visionaire veranderaar, die jouw eigen verhaal gaat leven. Met helderheid, verbeelding en betekenis.

Meer weten? Laat je hier inspireren!

You may also like