Genieten zonder buffelen, kan dat wel?

Kun je een leven leiden waarin werkelijk alles op rolletjes loopt? Een leven waarin je je helemaal goed voelt, volop geniet met mooie mensen en in alle opzichten een heerlijk lui-lekker-leven leidt?

Misschien denk je nu onmiddellijk: nee, dat bestaat niet.

Er is altijd tegenwind. Strubbelingen en gedoe. Gesappel. Of iets anders dat je zorgelijk maakt.

Je bent niet de enige.

Veel mensen denken dat er altijd narigheid op hun pad komt. Of dat ze pas kunnen (en mogen) genieten als ze eerst flink afgezien hebben.

Zonneschijn en regen als een onafscheidelijk setje.

Ik heb zelf ook dat soort gedachten. Zo vind ik het leuk om mezelf uit te dagen en mooie nieuwe dingen te doen die ik spannend vind. En tegelijkertijd houd ik mezelf tegen om dat daadwerkelijk na te streven.

Want… wat als het een groot succes wordt?

En succes kan nooit lang duren, dacht ik daar dan achteraan.

Van die gedachten werd ik me pas echt bewust bij het lezen van het boek The Big Leap van Gay Hendricks.

Een boek uit 2010, dat al heel wat mensen geïnspireerd heeft over hun zone of genius. Het lag al maanden in huis, omdat diverse mensen het me aangeraden hadden.

Maar ik dacht dat het zo’n typisch Amerikaans kijk-mij-nu-eindelijk-succes-hebben-boek was. En het was daarmee de perfecte illustratie van mijn gedachtegang: een boek over succes is vast veel blabla. Lees: onhaalbaar voor gewone stervelingen zoals ik.

En daarom begon ik er niet aan.

Toch blijkt het boek precies te passen bij mijn eigen visie: wat je aan jezelf vertelt, ga je geloven. Door kleinmakende gedachten saboteer je je eigen succes, welbevinden en geluk.

Daarmee leg je jezelf beperkingen op. En naar die beperkingen ga je leven.

Je kunt ook een ander verhaal vertellen, waarmee je jezelf veel meer ruimte geeft. Een verhaal van groei, liefde en geluk.

Al met al haal ik veel bijzondere inzichten uit dit boek.

Het is zonder meer het meest inzichtrijke boek dat ik dit jaar las.

Zo zegt Hendricks dat we allemaal een interne thermostaat hebben over wat er voor ons is weggelegd en wat we kunnen bereiken. De instellingen zijn in je kindertijd gemaakt. Kreeg je toen te horen dat je voortdurend meer je best moest doen voordat je waardering kreeg, dan is dat jouw ‘thermostaat’.

Als je later fijn werk doet, goed verdient, een liefdevolle partner hebt en ook nog eens superfijne vrienden en een mooi gezin hebt én creatief explodeert, dan sta je jezelf dat niet toe.

We hebben vaak niet geleerd hoe we om moeten gaan met veel geluk. Zodra je aan je interne limiet zit, wring je je vaak in allerlei bochten om maar te bewijzen dat je aan je top zit.

Zo blijf je in je veilige zone.

Die interne thermostaat moet dus hoger afgesteld worden.

Wat mij helpt is terugkijken hoeveel meters ik heb afgelegd. Elke keer realiseer ik me dan dat dit best een heel eind is. En, zo vertel ik aan mezelf, eerder behaalde succesresultaten in het verleden zijn ook in de toekomst mogelijk.

Ik gebruik daarvoor een reflectieopdracht, die inmiddels tot mijn lievelingsrepertoire behoort. En daarom verdient deze verkenningsopdracht een prominente plaats in mijn nieuwe Winter School voor Verwondering.

De deelname aan de Winterschool voor Verwondering kan jouw leven een nieuwe wending geven, met alle opbrengsten van dien: vrijheid, resultaten boeken en je ware leven leiden.

  • Je leert je ware verlangens in kaart te brengen en die om te zetten in daden.
  • Je bedenkt je eigen ankers en power-rituelen om de ingeslagen koers te verstevigen en vast te houden.
  • Je ervaart hoe je in flow je plannen uitvoert in plaats van met trekken en sleuren.

Meld je nu aan. Dat kan tot en met 10 januari aanstaande, want we gaan op 11 januari van start. Dus als je dit niet wilt missen, aarzel dan niet langer.

Vertel me alles over de winter school

Creëer en leef je eigen verhaal.

 

 

 

 

 

 

 

Over Sigrid

Verhalenmaker | Storytelling Coach | Creatieve Gids | | Auteur | Conceptontwikkelaar 

Denk jij in problemen of in mogelijkheden? We kunnen zelf kiezen.

Je verhaal veranderen is de eerste stap in de richting van je gewenste toekomst.

Ik begeleid jou als professional, ondernemer en leider om je verhaal te vinden en te ontwikkelen. Ook help ik je om deze verhalen tot leven te wekken en te verspreiden, zodat je mensen raakt, in beweging brengt en je eigen toekomst vormgeeft.

Meer weten? Laat je hier inspireren!

 

 

 

You may also like