Een ommezwaai kan nogal simpel beginnen. Voor Leo Babauta begon het met het stoppen met roken, omdat hij zijn kinderen niet langer het slechte voorbeeld wilde geven.

Hij startte in 2007 eveneens een blog. En van het een kwam het ander.

Inmiddels heeft Leo op allerlei terreinen zijn leven drastisch veranderd. Hij is wereldberoemd geworden met zijn blog Zen Habits, boeken en nog veel meer. Hij leidt een supergezond leven en inspireert miljoenen mensen. Kijk maar eens naar dit indrukwekkende lijstje: My Story.

Dat verpletterende succes van zijn blog was eigenlijk gewoon geluk, vertelde hij laatst aan Tim Ferriss in diens podcastshow. Hij blogde over productiviteit en zelfontwikkeling, maar daar waren ook al heel veel andere blogs over. Die blogs concurreerden in die tijd stevig met elkaar.

Er was nog een ander onderwerp dat Leo’s interesse had, maar daarvoor verwachtte hij nauwelijks enige belangstelling. Dat ging over simplicity: eenvoudiger leven. Maar juist dat bescheiden onderwerp sloeg gigantisch aan bij de lezers.

Babauta deed het gewoon, omdat hij zijn eigen interesses volgde.

Simpel?

Aan de ene kant wel. Ik geloof dat je een verandering in je leven op een moeiteloze manier mag plaatsvinden. Niet met trekken en sleuren, maar op de manier die het allerbeste bij jou past.

Aan de andere kant is het helemaal niet zo simpel om het daadwerkelijk ook te doen. Ook de kleinste daad vraagt moed om in beweging te komen.

Maar als je die stap eenmaal zet, dan kun je gaan vliegen. En zeker als je dat samen met anderen doet.

Op de Winter School voor Verwondering doen we dat ook zo.

Deze Winter School start komende week met een online programma dat je zelfstandig volgt. Ook zijn er drie online groeps-sessies.

Eerst breng je zelf in kaart waar je nu staat op de verschillende levensgebieden (werk, leefomgeving, persoonlijke groei, etc.). Daarna maak je je eigen keuze voor het terrein dat voor jou het meest relevant is.

Tijdens de online sessies deel je je ervaringen in jouw groep, die doorgaans uit zo’n 5-7 mensen bestaat.

Mijn ervaring is dat de diepgang verrassend groot is in deze groep. Via het delen van persoonlijke verhalen ontstaan al snel bijzondere connecties.

Waarom moeilijk doen als het samen kan, zei Loesje eens.

Diverse oefeningen doe je schrijvend, maar ik heb ook goed gedacht aan mensen die liever met beeld werken. Dus er zijn ook opdrachten die je uitwerkt met collages of tekenmateriaal.

Er wordt trouwens ook gewerkt met muziek. Juist het inzetten van al die verschillende zintuigen (en leerstijlen) vind ik erg belangrijk om nieuwe creatieve impulsen te verzamelen.

In de twee laatste weken vertaal je je richting naar concrete stappen.

Niet op de SMART-manier, want ik geloof niet zo in het stellen van keiharde doelen met bijbehorende deadlines.

Wel in mildheid. Daarom vertaal je je intenties in lichte en behapbare stappen. Zodat je vanuit flow gemakkelijk verder komt.

Daarnaast ontvang je allerlei breinhandigheidjes om daadwerkelijk in actie te komen. Daarvoor heb ik een hele serie Wondertips verzameld.

Tot slot help ik je om je voornemens te verankeren. Je maakt je eigen ontwerpen voor nieuw gedrag. Muziek is daarbij opnieuw een mooie trigger om je intenties waar te maken.

Enthousiast?

Meld je direct aan via deze betaallink.

Eerst meer informatie? Kijk hier.

Nog andere vragen? Stuur mij een mail en je krijgt snel antwoord.

 

 

 

 

 

 

 

Over Sigrid

Verhalenmaker | Storytelling Coach | Creatieve Gids | Auteur | Conceptontwikkelaar 

Denk jij in problemen of in mogelijkheden? We kunnen zelf kiezen.

Je verhaal veranderen is de eerste stap in de richting van je gewenste toekomst.

Ik begeleid jou als professional, ondernemer en leider om je verhaal te vinden en te ontwikkelen. Ook help ik je om deze verhalen tot leven te wekken en te verspreiden, zodat je mensen raakt, in beweging brengt en je eigen toekomst vormgeeft.

Meer weten? Laat je hier inspireren!

 

 

 

 

You may also like