Zelfzorg: het doktersrecept voor meer inspiratie

Met een checklist voor zelfzorg

Zelfzorg, wat betekent dat voor jou? Als je een doktersrecept voor jezelf uitschrijft om meer creativiteit te ervaren, wat zou dat dan zijn? En is er misschien ook een magisch pilletje voor?

Dit is een vraag die ik vaak stel aan de deelnemers van mijn online programma’s.

Het is altijd bijzonder om te ervaren wat er dan gebeurt. De meeste deelnemers weten namelijk uitstekend wat de ‘dokter’ hen dan zou opdragen.

Vaak hebben die doktersadviezen te maken met meer zelfzorg.

Zelfzorg is allereerst meer rust in het hoofd.

Alleen al het inloggen op het account van je werk kan voor enorme onrust zorgen, omdat je dan ‘weer wat moet’. Uitschakelen, en soms ook helemaal offline gaan, dat is dan wat helpt.

Vaak adviseert de dokter ook om de eigen verwachtingen flink naar beneden te schroeven. Als tegenwicht mag je jezelf een forse dosis mildheid toedienen.

We zijn vaak perfectionistisch en willen veel ballen in de lucht houden. Maar daar lijden je (creatieve) prestaties enorm onder. Wie de lat een stuk lager legt, geeft de opbloei van ideeën weer een kans.

Onlangs kreeg een van mijn deelnemers als wijs doktersadvies om meer ‘rommelruimte’ te creëren. Dat betekent ruimte om dingen uit te zoeken, te experimenteren en in het klein iets uit te proberen.

Een fantastisch doktersvoorschrift vond ik dat.

Daar bestaan trouwens ook heerlijke pilletjes voor, die steevast naar meer smaken.

Vertelt jouw dokter ook dat je je creativiteit meer zou moeten aanzwengelen, zodat je weer meer energie krijgt? Dat het heel goed is om daarvoor te experimenteren, gewoon voor de lol? En om daarvoor ook eens onverwachte paden te bewandelen?

Zelfzorg, ga ermee aan de slag.

Het is een avontuurlijke reis naar je diepere verlangens, gewoon in je eigen behandelkamer. Want jij bent immers je eigen dokter.

 

Fijne dag!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zelfzorg checklist

Over Sigrid

Verhalenmaker | Storytelling Coach | Creatieve Gids | Auteur | Conceptontwikkelaar 

De verhalen over onszelf en de wereld beïnvloeden hoe we kijken naar onze eigen mogelijkheden.

Denk jij in problemen of in mogelijkheden? We kunnen zelf kiezen.

Je verhaal veranderen is de eerste stap in de richting van je gewenste toekomst. Ik help je om de verhalen te vinden die jou laten floreren en mensen in beweging te brengen. Ook help ik je om deze verhalen tot leven te wekken en te verspreiden.

Met verhalen baan jij de weg naar een toekomst vol mogelijkheden. Jij wordt een visionaire veranderaar, die jouw eigen verhaal gaat leven. Met helderheid, verbeelding en betekenis.

Meer weten? Laat je hier inspireren!

You may also like