Jarig in coronatijd! Vorige week was het voor mij zover.

Naast heel veel lieve, vrolijke en glunderopwekkende felicitaties kreeg ik ook een verjaardagsbericht waar ik best treurig van werd.

Hoe jammer het voor mij was om juist nu jarig te zijn. Hoe ik nu alle gezelligheid misliep in deze moeilijke tijd. De schrijver wenste me veel sterkte toe.

Goed bedoeld natuurlijk, maar ik kan slecht tegen deze neerslachtige toon. Die verhalen over gederfde levensvreugde. En dan heb ik het natuurlijk niet over mensen die van alles moeten missen en het daar terecht moeilijk mee hebben.

Het gaat me om de blik waarop je naar je leven kijkt.

Want deze tijd brengt ons ook volop gelegenheid voor knetterfijne en onstuimige porties creativiteit. Of juist voor meer rust om ideeën uit te werken of belangrijke innovaties door te voeren.

Zo hebben veel geluksmomenten te maken met het prikkelen van je zintuigen: je huisdieren strelen, kaneelbroodjes opsmikkelen, knuffelen & kussen, frisse lucht opsnuiven, over vers krakende sneeuw lopen, ingetogen zingen & uitbundig dansen, luilekkerlezen…

Allemaal niet aan banden gelegd in deze coronatijd.

Grote verjaardagsfeesten zijn nu niet mogelijk. Dus heb ik gedaan wat nu wel kan. Een minifeestje in een vakantiehuisje met een royale jacuzzi in de buitenlucht.

Het was fantastisch. Misschien wel een van mijn meest memorabele verjaardagen ooit.

Wat ga jij uit je creatieve zelf halen? En wat ga je doen om dat te bereiken?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Over Sigrid

Verhalenmaker | Storytelling Coach | Creatieve Gids | Auteur | Conceptontwikkelaar 

De verhalen over onszelf en de wereld beïnvloeden hoe we kijken naar onze eigen mogelijkheden.

Denk jij in problemen of in mogelijkheden? We kunnen zelf kiezen.

Je verhaal veranderen is de eerste stap in de richting van je gewenste toekomst. Ik help je om de verhalen te vinden die jou laten floreren en mensen in beweging te brengen. Ook help ik je om deze verhalen tot leven te wekken en te verspreiden.

Met verhalen baan jij de weg naar een toekomst vol mogelijkheden. Jij wordt een visionaire veranderaar, die jouw eigen verhaal gaat leven. Met helderheid, verbeelding en betekenis.

Meer weten? Laat je hier inspireren!

You may also like