Het moment waarop het drassig begint te voelen

Als je iets in je leven verandert (een nieuwe baan, een ander huis, een nieuwe opleiding, een nieuwe gewoonte) begin je vaak vol energie. 

Je start eigenlijk een nieuw hoofdstuk in je verhaal, waarbij het glas halfvol is. En de eerste helft smaakt heerlijk.

Maar na die flitsende start beland je onverhoeds in het lastige middenstuk. Of in de woorden van Renate Dorrestein: het moeras van het midden.

Er komen namelijk bijna altijd momenten van tegenslag en vertwijfeling.

Je denkt op vaste grond te lopen, maar ineens wordt het wel erg drassig. In die zompigheid verlies je de houvast.

Denk aan dat moment waarbij je energie weggelekt is. Of als er ineens andere dingen op je pad komen die om voorrang vragen. Of als het toch allemaal zwaarder blijkt dan gedacht.

Heel normaal, want een nieuw ding in je leven vereist veranderingen op vele fronten.

En daar is ons brein niet zo goed in.

Of het nu om een verandering bij jou thuis gaat, in een organisatie of in de samenleving, het moeilijke middenstuk gaat altijd over gedoe in de vorm van obstakels, uitdagingen en conflicten.

In mijn eigen leven herken ik dat patroon bij verbouwingen die we ooit uitgevoerd hebben. Of ik zie het bij mijn klanten: na een voortvarende start blijkt het toch wel lastig om dat moeilijke verhaal of dat langgewenste boek af te maken.

Wat helpt: er alvast rekening mee houden dat dit moment zich vroeg of laat aandient.

En er dan een plan voor hebben.

Een tegenslag is niet het einde van het verhaal, het is gewoon een onderdeel van het verhaal.

En dat is ook precies wat we doen op de Winter School voor Verwondering, het online coachingsprogramma waarbij je op avontuur gaat om je beste verhaal te leven.

Je leert op de Winter School hoe je de juiste triggers ontwerpt om jezelf op de gewenste koers te houden als het ineens tegenzit. Handig als je nu ook op het punt staat om aan een nieuw hoofdstuk in je leven te beginnen.

Zie ik je daar?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Over Sigrid

Verhalenmaker | Storytelling Coach | Creatieve Gids | Auteur | Conceptontwikkelaar 

De verhalen over onszelf en de wereld beïnvloeden hoe we kijken naar onze eigen mogelijkheden.

Denk jij in problemen of in mogelijkheden? We kunnen zelf kiezen.

Je verhaal veranderen is de eerste stap in de richting van je gewenste toekomst. Ik help je om de verhalen te vinden die jou laten floreren en mensen in beweging te brengen. Ook help ik je om deze verhalen tot leven te wekken en te verspreiden.

Met verhalen baan jij de weg naar een toekomst vol mogelijkheden. Jij wordt een visionaire veranderaar, die jouw eigen verhaal gaat leven. Met helderheid, verbeelding en betekenis.

Meer weten? Laat je hier inspireren!

You may also like