Uitstellen: met een simpele truc kom je ervan af

Uitstellen en vooruitschuiven, hoe maak je er korte metten mee? Door een hele simpele truc toe te passen kom je af van uitstelgedrag.

Je bent gevraagd om over jouw vak een boeiend artikel te schrijven. Je gaat een presentatie voorbereiden. Of je vindt dat je weer een blogartikel moet produceren, want daarmee werk je aan je zichtbaarheid.

Maar juist nu je weer eens flink vaart wil maken, lukt het niet.

Heel veel mensen leggen bij zo’n taak een hoge lat neer voor zichzelf. Maar wilskracht is helaas niet genoeg om hier soepel overheen te springen, ook al is hun uitstelgedrag nog zo onlogisch.

Je weet namelijk wel hoe bevredigend het voelt als je het eindresultaat hebt bereikt. Daarmee dien je jezelf stofjes toe met puur geluk. Dat vooruitzicht is kennelijk dus niet genoeg om je wilskrachtspieren te gebruiken.

Toch is er een simpele truc tegen uitstellen.

Als ervaringsdeskundige kan ik het weten 🙂

Wat je nodig hebt is een cheerleader. Iemand die je enthousiast aanmoedigt als je er even doorheen zit.

Ze is wel een hele bijzondere cheerleader. Zij staat je namelijk niet alleen langs de zijlijn op te zwepen, maar fluistert je ook milde woorden toe.

Ze zegt bijvoorbeeld: Ga niet schrijven, kijk er alleen maar even naar.

Of ze zegt:

• Het maakt niet uit wat je schrijft of in elkaar zet. Doe gewoon maar wat.
• Eén piepklein zinnetje is nu genoeg.
• Je kunt altijd weer opnieuw beginnen.

Ze legt de lat zo laag dat je er gemakkelijk overheen stapt.

Deze cheerleader zit van binnen. In je eigen hoofd.

Je eigen ruggensteun heb je dus heel makkelijk bij de hand.

Vaak gebeurt er op deze manier een klein wondertje, want zonder al te veel moeite kom je toch op gang. En voor je het weet ben je een eind op streek, waardoor je gemakkelijk jouw taak voltooit. Dat heet flow.

 

 

 

 

 

 

 

 


Word een waarmaker

Heb je last van nare stemmen in je hoofd, die juist tegen je zeggen dat het allemaal niet gaat lukken?

Kun je wel een steun in de rug gebruiken, dan heb ik iets voor jou bedacht.

Speciaal voor mensen met belemmerende gedachten in hun hoofd. Een vijfdaagse gratis online training, om af te rekenen met uitstelgedrag en de taaie mythes die daar omheen kleven. Vijf dagen lang ontvang je een warme opkikker-mail met tips en ideeën om je plan echt waar te maken.

 

Check hier de Opkikker Training

Super als je meedoet!

 

 

 

Over Sigrid

De verhalen over onszelf en de wereld beïnvloeden hoe we kijken naar onze eigen mogelijkheden.Denk jij in problemen of in mogelijkheden? We kunnen zelf kiezen.

Je verhaal veranderen is de eerste stap in de richting van je gewenste toekomst. Ik help je om de verhalen te vinden die jou laten floreren en mensen in beweging te brengen. Ook help ik je om deze verhalen tot leven te wekken en te verspreiden.

Met verhalen baan jij de weg naar een toekomst vol mogelijkheden. Jij leeft je eigen verhaal. Met helderheid, verbeelding en betekenis.

Meer weten? Laat je hier inspireren!

Verhalenmaker | Storytelling Coach | Creatieve Gids | Auteur | Conceptontwikkelaar 

 

You may also like