Je was net lekker op weg met een doel, een plan en een reeks opgewarmde opdrachtgevers of collega’s. Maar Toen Kwam Corona… En dat was het moment dat jouw uitgestippelde pad ineens een hele andere wending kreeg.

Maar Toen Kwam Corona…, heb jij die woorden ook uit je eigen mond horen rollen?

Corona is in ons gezamenlijke bewustzijn een belangrijk keerpunt, want het heeft onze bestaande patronen verstoord.

Er is een pre-corona en een post-corona.

Dat heeft sowieso iets met ons gedaan. Als je door de corona-maatregelen lang thuis hebt gezeten, heb je ervaren wat dat betekent. Het heeft misschien je ideeën overhoop gegooid wat belangrijk voor jou is en wat je nu te doen staat.

Als je (tijdelijk) geen werk had, heb je de gelegenheid gehad om na te denken wat werk voor jou betekent, welke keuzes je hebt te maken en of je (nog) wel de goede dingen doet.

Maar er breekt ook een nieuw hoofdstuk aan.

Dat is goed nieuws. Want je verandert een ingesleten patroon makkelijker op een moment dat voor jou voelt als een nieuw begin: een nieuw (studie-) jaar, een verjaardag, een nieuwe baan of een andere mijlpaal.

Zo’n frisse start helpt je om obstakels voor échte verandering te overwinnen. Die obstakels liggen namelijk meestal niet aan de oppervlakte, maar zijn diep weggestopt.

Dat zijn bijvoorbeeld gevoelens dat je het er eerder misschien te gemakkelijk bij hebt laten zitten. Dat je niet echt in actie bent gekomen. Of dat je niet professioneel genoeg bent als je je leven nog steeds niet op orde hebt.

Bij een nieuw hoofdstuk sla je die bladzijde om.

Dat maakt het makkelijker om te breken met ingesleten gedachtepatronen. En alleen al daarmee vergroot je je kansen op succes.

Dit moment is dus belangrijk. Je sluit een tussenjaar af. De wereld gaat weer open, al is het maar mentaal.

Heb je behoefte aan reflectie op dit markeerpunt?

Dan is deelname aan de Summer School een goed idee. De opdrachten helpen je om kwesties van een ander perspectief te bekijken. Wie lenig kan denken, heeft veerkracht. Je kunt altijd wel iets bedenken om weer verder te komen.

De opdrachten zijn bedoeld voor thuis, maar je neemt ze ook makkelijk mee op reis. En sowieso houd je er een vrolijk zomergevoel aan over.

Meer informatie? Klik op deze link voor de Summer School.

Ik verwelkom je graag!

 

 

 

 

 

 

 

Over Sigrid

De verhalen over onszelf en de wereld beïnvloeden hoe we kijken naar onze eigen mogelijkheden. Denk jij in problemen of in mogelijkheden? We kunnen zelf kiezen.

Je verhaal veranderen is de eerste stap in de richting van je gewenste toekomst. Ik help je om de verhalen te vinden die jou laten floreren en mensen in beweging te brengen. Ook help ik je om deze verhalen tot leven te wekken en te verspreiden.

Met verhalen baan jij de weg naar een toekomst vol mogelijkheden. Jij leeft je eigen verhaal. Met helderheid, verbeelding en betekenis.

Meer weten? Laat je hier inspireren!

Verhalenmaker | Storytelling Coach | Creatieve Gids | Auteur | Conceptontwikkelaar 

 

 

 

 

 

 

 

 

You may also like