Heb je ook nog deze vragen over de Summer School?

Sta jij te popelen om mee te doen met de online Summer School voor Verwondering? En heb je daar nog wel enkele vragen over? Lees dan vooral even verder.

Weet jij hoe je creatief kunt denken en daardoor makkelijker kunt omgaan met veranderingen? Het vraagt in ieder geval om een nieuwsgierige houding, waarbij je in mogelijkheden denkt. En dat is precies waar de Summer School voor Verwondering voor bedoeld is: nieuwsgierigheid prikkelen, nieuwe perspectieven zien en je lefspieren op te rekken.

Van diverse lezers ontvang ik vragen over dit programma, die jij misschien ook hebt. Daarom hierbij een aantal vragen en mijn antwoorden daarop.

Waarom is het belangrijk om meer en betere ideeën te vinden?

Om mij heen zie ik veel mensen worstelen met hun plannen over de (nabije) toekomst. Misschien tob je over je nieuwe koers of moet je een keuze maken voor een loopbaan die beter past. Van solo-ondernemers hoor ik vaak dat ze geen (of te weinig) opdrachten meer hebben of de toekomst somber inzien.

Dat vind ik verschrikkelijk jammer. Want iedereen kan fris blijven in zijn hoofd en lenige ideeën blijven bedenken, zodat je van toegevoegde waarde blijft. Voor nu en in de toekomst.

De afgelopen jaren heb ik van alles en nog wat bij elkaar gegraasd op dit gebied. Denk aan manieren om overal ideeën op te doen, slimme technieken om ideeën te verbeteren, je intuïtie in te zetten, meer te durven en nog veel meer.

Er is een oceaan aan mogelijkheden om creatief te zijn, veel meer dan ik ooit had kunnen denken. Dat heeft mijn leven enorm verrijkt. Hoe je dat doet, dat deel ik graag met jou, zodat jij ook gaat floreren en weer mogelijkheden ziet.

Waarom een Summer School voor Verwondering?

In de zomer sta je gemakkelijk open voor nieuwe dingen. Het is ook makkelijker om ergens de magie in te zien. Magie die je eigenlijk zoveel mogelijk zou moeten opsnuiven, zodat je er lang plezier van hebt.

Op de Summer School voor Verwondering daag ik je uit om op safari te gaan, in je eigen omgeving of wellicht op de plek waar je vakantie viert. Om je zintuigen te gebruiken. En om in de verwonderstand te komen. Dat helpt je om buiten de gebaande paden te leren denken en te gaan doen wat echt bij jou past.

Wat levert deze Summer School op?

Dat je floreert als ideeënmaker, waarbij je werkt en leeft op basis van jouw eigen creatieve voorwaarden. Dat je meer en gemakkelijk ideeën krijgt en die ook deelt met anderen. Dat je weet hoe je gemakkelijk inspiratie vindt, bijvoorbeeld om posts te maken voor sociale media. Via de opdrachten maak je lekker wat schrijfkilometers, zodat je ook werkt aan een soepele pen.

Ook als je aan ideeën bepaald geen gebrek hebt, heb je veel aan de Summer School. Ik ga je namelijk ook leren kaderen en kiezen.

Ik wil graag meedoen, maar ik twijfel of ik het volhoud. Want tja, ik heb nog allerlei andere zaken in mijn leven die me opslokken.

Herkenbaar natuurlijk. Vaak wil je wel iets doen dat je energie geeft, zoals lekker schrijven. Of je weet wel dat het belangrijk is om echt tijd voor jezelf te nemen, omdat je daardoor helemaal weer oplaadt. Maar in de praktijk van alledag komt het er niet van.

Dit programma is juist fijn als je een stok achter de deur nodig hebt om in beweging te komen en te blijven. De wekelijkse opdrachten vormen een aangenaam steuntje in de rug.

Als jouw verlangen is om moeiteloos te creëren en je daarbij niet te laten afleiden, dan is dit een geweldige kans om die vrijheid te ervaren en de ruimte nemen voor je eigen creativiteit. Je leeft je eigen leven en niet dat van een ander 🙂

Wat voor soort opdrachten zijn het?

Denk aan verhalensafari’s, kunstenaarsuitjes, mix & match-opdrachten en nog veel meer. Je wordt op diverse manieren geïnspireerd, waardoor je die inspiratie zelf veel makkelijker (terug)vindt. Meer verklap ik niet, want ik verras je graag!

Wanneer kan ik van start met de Summer School?

Nu! De Summer School draait tot en met augustus 2021, dus alleen in de zomermaanden. Zodra je je aanmeldt, word je toegelaten tot het online platform. Vervolgens krijg je iedere week een link naar de nieuwe module, waar de opdrachten voor je klaarstaan.

Wanneer je zelf daadwerkelijk start, dat moment kies je zelf. Het online platform blijft gewoon bestaan, dus ook na de zomer kun je verder met de opdrachten.

Ja, ik doe mee!

Ik verwelkom je graag!

 

 

 

 

 

 

Over Sigrid

Jij bent de creator van je eigen verhaal. Dat verhaal is jouw toetssteen.

Maar het is niet makkelijk om dat verhaal te verwoorden. Zeker niet als jij een popcornhoofd vol ideeën hebt en overal mogelijkheden ziet.

Samen met jou ga ik op zoek naar diepere drijfveren, kleurrijke dromen en niet te vergeten: het specifieke detail. Ik zie snel de rode draad en geef je helderheid. Ook help ik je om je verhaal te leven: van woorden naar daden.

Meer weten? Laat je hier inspireren!

Verhalenmaker | Storytelling Coach | Creatieve Gids | Auteur | Conceptontwikkelaar 

 

You may also like