Eeuwenlang riepen onze voorouders een groepje bevallige godinnen aan als ze verlegen zaten om inspiratie. Deze godinnen wierpen de benodigde vonkjes toe, zodat beeldhouwers, prentenmakers en andere creatieven weer even van de straat waren.

Ze stonden bekend als muzen.

Tegenwoordig roepen we coaches, trendwatchers en andere experts aan om het vuurtje aan te wakkeren. We bestuderen eindeloos goede voorbeelden om aangezwengeld te worden. Of we slenteren door beursgebouwen om een stevige portie verse inspiratie op te doen.

Zie jij de overeenkomst tussen toen en nu?

We zoeken de inspiratie vooral bij bronnen van buiten. Bijvoorbeeld om een wekelijks blogstuk uit de mouw te schudden, een artikel te produceren of een innovatief concept de wereld in te schieten.

Maar heb je wel eens bedacht dat we allemaal al lang beschikken over een belangrijke bron voor creativiteit?

Een bron die van binnen zit. Een bron die je dus – hoe handig – altijd bij de hand hebt?

Deze krachtbron staat bekend als intuïtie.

Al onze ervaringen, gevoelens en diepere vormen van weten vormen een schatkamer voor het vinden van antwoorden. Het is een vonkenbron waar je eindeloos uit kunt putten.

  • Als je graag meer wilt schrijven, maar je komt er niet toe, omdat je niet goed weet hoe en wat.
  • Als je wilt ontdekken waar je werkelijk energie van krijgt, zodat je tot nieuwe ideeën en acties komt.
  • Of als je je bedrijf verder wilt ontwikkelen en jezelf gerichter wilt presenteren, maar elke keer vastloopt.

Natuurlijk, het is ook belangrijk om die innerlijke bron te voeden met prikkels van buitenaf. Maar de sterrenregen die al in jou opgeslagen zit, is pas echt adembenemend.

Je hoeft dus eigenlijk nooit meer om inspiratie verlegen te zitten om te creëren.

Alles is er al. Als je maar weet hoe je die vonkjes tevoorschijn tovert.

Dus ontsluit die innerlijke krachtbron.

Op de online Summer School voor Verwondering ga je op avontuur in je eigen leven. Daarbij ontdek je hoe je zelf die slinger aanzwengelt voor je eigen inspiratiestroom. En er ook nog eens iets origineels van fabriceert.

Juist in de zomer, omdat dit het ideale seizoen is voor het herontdekken en opladen van krachtbronnen. Een van de geheime ingrediënten kan ik je alvast verklappen: het toestaan van verwondering. Maar het gaat ook om meters maken om je pen soepeler te maken.

Meedoen met de Summer School?

Je boort je creatieve denkvermogen aan, zodat je tot nieuwe ideeën en acties komt. Je komt bovendien in een flow, zodat je ook ná de Summer School het vuur kan blijven aanblazen om jezelf aan het werk te zetten.

Aanmelding kan nog in juli en in augustus van dit jaar. De prijs: 197 euro (ex btw).

Ik verwelkom je graag!

 

 

 

 

 

 

 

 

Over Sigrid

Jij bent de creator van je eigen verhaal. Dat verhaal is jouw toetssteen.

Maar het is niet makkelijk om dat verhaal te verwoorden. Zeker niet als jij een popcornhoofd vol ideeën hebt en overal mogelijkheden ziet.

Samen met jou ga ik op zoek naar diepere drijfveren, kleurrijke dromen en niet te vergeten: het specifieke detail. Ik zie snel de rode draad en geef je helderheid. Ook help ik je om je verhaal te leven: van woorden naar daden.

Meer weten? Laat je hier inspireren!

Verhalenmaker | Storytelling Coach | Creatieve Gids | Auteur | Conceptontwikkelaar 

 

You may also like