Binnenkort krijgen wij zo’n 25 gasten over de vloer, die bij ons thuis komen eten. Het mag gelukkig weer. Maar het is wel een logistieke uitdaging. Hoe krijgen we zoveel mensen aan tafel? Waar laten we alle benodigde spullen en gerechten?

Als ik iets creatiefs moet bedenken, word ik spontaan een uur eerder wakker.

Ik kauw op woorden.

Ik vecht een robbertje met mijn gedachten. En ik zoek naar overzicht.

In elk hoofd woont een verteller die dagelijks (en ook ’s nachts) in de weer is om de zandbak met onze losse ervaringen te ordenen en toegankelijk te maken, schrijft breindeskundige Mark Mieras.

En daarvan kun je maar het beste profiteren, want zo komen er ook betere ideeën tot stand. Het meeste werk wordt beter als je jezelf suddertijd gunt voor dat sorteerwerk.

Daarmee geef je ook zuurstof aan het onverwachte.

Als je naar jouw gevoel een zee van tijd hebt, worden je gedachten ruimer.

Dat geldt evemeens voor schrijfwerk. Je hebt tijd om het nog eens na te kijken. Daar wordt je tekst bijna altijd beter van.

Een geweldige tip las ik laatst in het boek Playmode van Barbara Tammes. Lever nooit iets in aan het einde van de dag, maar liever aan het begin van de volgende dag. “Denk niet in aantal dagen dat je hebt om iets af te ronden, maar in het aantal nachten”, schrijft Barbara.

Gebruik een extra dag om je gedachten te laten waaien. Of liever nog een extra nacht.

 

 

 

 

 

 

 

 

Over Sigrid

Jij bent de creator van je eigen verhaal. Dat verhaal is jouw toetssteen.

Maar het is niet makkelijk om dat verhaal te verwoorden. Zeker niet als jij een popcornhoofd vol ideeën hebt en overal mogelijkheden ziet.

Samen met jou ga ik op zoek naar diepere drijfveren, kleurrijke dromen en niet te vergeten: het specifieke detail. Ik zie snel de rode draad en geef je helderheid. Ook help ik je om je verhaal te leven: van woorden naar daden.

Meer weten? Laat je hier inspireren!

Verhalenmaker | Storytelling Coach | Creatieve Gids | Auteur | Conceptontwikkelaar 

 

You may also like

Leave a comment