Gebruik de tijd als metgezel | Boekbespreking

Meer broed- en dubtijd

Zoveel to do’s en maar zo weinig minuten in een uur… Heb jij ook het gevoel dat je meestal achter de feiten aanloopt en dat je te weinig voor elkaar krijgt? En vind je dat je dat prachtige plan of dat ideaal waar je hart sneller van gaat kloppen, nu eindelijk eens uit de grondverf moet krijgen?


Niet nodig, als je het Handboek voor Tijd van Jan de Dreu en Kees Gabriëls gelezen hebt. De auteurs laten zien dat je de tijd niet als schaarse factor hoeft te zien, waarmee je je leven voortdurend onder druk zet. Tijd is ook een kracht die je welbewust kunt inzetten om je doelen op een slimme manier te realiseren.

>> Begin met je intentie

Dat doe je onder meer door broed- en dubtijd in te bouwen. Je formuleert eerst je intenties en accepteert dat marineren en sudderen erbij horen. Met deze waardevolle aanlooptijd geef je je intuïtie volop de ruimte, verzamel je ervaringen van anderen en kom je tot betere resultaten.

Als je bewust je intenties meegeeft aan een bepaalde periode of taak, kun je daarmee uiteindelijk van alles voor elkaar krijgen: je jaar inrichten, besluiten nemen, iets nieuws leren of een vergadering goed laten verlopen.

Je kunt bijvoorbeeld voor het komend jaar een zogenaamde betekenisagenda maken. Hierbij ken je vier tot acht dagen toe aan een periode waarin iets bijzonders gaat gebeuren.

>> Bouw suddertijd in

Sudderen is je idee doelbewust een poos laten liggen. Vervolgens stel je jezelf open om waarnemingen te doen die bij die intentie passen. Denk aan mensen die je plan verder kunnen helpen of aan financiële hulpbronnen.

Als de bruikbare signalen herkent, dan ga je daar vervolgens iets mee doen. Daarmee ‘organiseer je het toeval’, waardoor vaak bijzondere dingen tot stand komen.

>> Denk in meerdere fases

Het mooie van dit boek vind ik het denken in fases. Ga niet met stel en sprong met een idee aan de slag, maar laat het eerst rijpen. Loop ermee rond, verzamel je krachten, leef ernaar toe.

Ga eerst lezen en neem pas de volgende dag een besluit. Zo behandel je de tijd niet als vijand maar als vriend.

 

Handboek voor Tijd

Boekgegevens:

Handboek voor tijd door Kees Gabriëls en Jan de Dreu. Uitgave Caroline van der Post 2017. Het boek is onder meer verkrijgbaar bij Managementboek.nl.

 

 

 

 

 

 

 

Over Sigrid

Verhalenmaker | Creatieve Gids | Praktisch idealist | Auteur | Trendonderzoeker | Beeldmaker | Conceptontwikkelaar | Journalist |  Neerlandica

Sigrid werkte twintig jaar als journalist en bladenmaker voordat ze in 2009 haar eigen bedrijf startte. Ze helpt maatschappelijke instellingen en publieke organisaties aan verhalen die mensen in beweging brengen.

Inmiddels geeft zij haar kennis en ervaring ook door aan ervaren professionals via haar online programma’s en boeken, zoals Lenig Denken en Toverballen voor het Brein.

Zij werkt intensief één op één met bevlogen professionals en inspireert hen bij het ontwikkelen van creatieve plannen en storytelling. Daarmee helpt ze hen om de beste versie van zichzelf te worden en hun verhaal te laten sprankelen

Meer ontdekken over verhalen en creatief denken? Laat je hier inspireren!

 

You may also like