De grootste miskleun bij een ideeënwervelstorm

Als je lijkt op mij en mijn meeste klanten, dan ben jij gek op schrijven. En je hebt vaak een hoofd als een wervelstorm. Het ene idee na het andere slingert in de rondte. Wat gebeurt er dan?

Je voelt ‘m al aankomen. Bij het schrijfwerk vliegen deze schrijvers nogal eens uit de bocht. In het artikel, de blogpost of het verhaal schieten ze het ene na het andere zijpaadje in.

En de lezer?

Die raakt compleet de weg kwijt.

Als ik zo’n tekst onder ogen krijg, is mijn rol om te beoordelen hoe de lezers hierop reageren. Want dat is toch het doel: dat de lezers zich geïnspireerd voelen.

Misschien voelen deze lezers zich wel opgetild uit de dagelijkse beslommeringen. Ze krijgen een verfrissend inzicht mee. Of ze huppelen verder met een vette glimlach op hun gezicht.

Als de schrijver allerlei zijpaadjes bewandelt, is die glimlachgarantie uiterst klein.

Niks opliften. Nada inspiratie.

Dus als je dit herkent voor je eigen schrijfwerk, dan heb ik wel een advies.

Ga lekker schrijven en laat je geest alle kanten op wervelen. Vaak heb je die vrije ruimte nodig om lekker aan de gang te gaan.

Maar hanteer daarna streng de schaar en knip de overbodige uitlopers weg.

Kill your darlings, heet dat snoeiwerk. Niet leuk, wel nodig.

Je lezer is je dankbaar.

Wil je dolgraag je schrijfvaardigheden verbeteren én meer richting krijgen in je stukken, doe dan mee met het gloednieuwe schrijfprogramma Schrijven met Plakkracht.

Lekker ontspannend leren aan de hand van schrijfopdrachten, opgediend in een helder stappenplan. Je kust je beste ideeën wakker maar hanteert ook de snoeischaar, zodat er weer model in komt.

Ik houd de groep klein, dus wacht niet te lang met aanmelden.

Oh ja, het is de eerste keer dat ik dit programma draai. Misschien moet ik nog wat darlings ombrengen of andere aanpassingen doen. Learning by doing, dat geldt ook voor mij.

Dat betekent dat je nu meedoet voor dit programma voor een eenmalige prijs van 497,-. Inschrijving is mogelijk tot en met 15 september. Meld je hier aan:

Ja, vertel me meer

 

 

 

 

 

 

Over Sigrid

Jij bent de creator van je eigen verhaal. Dat verhaal is jouw toetssteen.

Maar het is niet makkelijk om dat verhaal te verwoorden. Zeker niet als jij een popcornhoofd vol ideeën hebt en overal mogelijkheden ziet.

Samen met jou ga ik op zoek naar diepere drijfveren, kleurrijke dromen en niet te vergeten: het specifieke detail. Ik zie snel de rode draad en geef je helderheid. Ook help ik je om je verhaal te leven: van woorden naar daden.

Meer weten? Laat je hier inspireren!

Verhalenmaker | Storytelling Coach | Creatieve Gids | Auteur | Conceptontwikkelaar 

 

You may also like