Programma's

Storytelling en creatief denken

Schrijven met Plakkracht

  Online programma 


Aanlokkelijk schrijven voor schrijvers en kennis-experts die hun lezer in het hart willen raken.

Perfect als je je lezer mee wil nemen in jouw verhaal (bijvoorbeeld met blogs) en precies wil weten hoe je krachtig schrijft voor het brein.

Zodat mensen met je meedoen.
Mission Possible

1-op-1 programma


Wil jij echt gaan staan voor jouw verhaal als visionair, koploper of veranderaar?

In 6 maanden werken we aan het verhaal over jouw missie en de bijbehorende keuzes, zodat jij nooit meer  twijfelt wat je precies te zeggen hebt en of dat wel ergens 'landt'.

Jij gaat vliegen met je verhaal en mensen haken graag bij je aan.


Wat anderen schrijven

These slides will be slide-able on the live version of your page!
Zorgvuldig, respectvol en dienstbaar
"Sigrid fietst met haar bescheiden flair om meningen en emoties heen en kijkt wat er echt is. Vervolgens geeft ze woorden aan die dingen die niet snel benoemd worden. Het deel van de ijsberg dat onder water is kan zij echt in woorden vatten. Dat doet ze zorgvuldig, respectvol en dienstbaar."


Monique Smeets | auteur

Ms. Nameless
Add Your Stars
De sessies hebben me vleugels gegeven

“In stevige sessies heeft Sigrid ervoor gezorgd dat ik met een goed verhaal weer de arbeidsmarkt op kan. Ik bruiste van de energie, maar Sigrid bleef rustig, luisterde goed en kaderde af waar nodig. Ik heb nu duidelijk op papier staan wie ik ben en waar ik naar toe wil. Deze sessies hebben me vleugels gegeven."


Judith van de Vliert | senior accountmanager

Ms. Nameless
Add Your Stars
Ze laat je van mensen houden
"Sigrids bijzondere talent is om de kleine persoonlijke bijzonderheden bij mensen te zien én mooi op te schrijven. Ze kan je met haar verhalen van mensen laten houden die je nog nooit hebt ontmoet.”


Marije van den Berg | auteur van het boek Stop!

Ms. Nameless
Add Your Stars
Toegerust voor de volgende stap

"Sigrid gaf goede denkrichtingen, stelde de juiste vragen en moedigde me aan. Daardoor kreeg ik zicht op mijn overtuigingen waarmee ik mezelf in de weg zat. Deze bouwstenen geven me veel meer houvast om mijn podcast en andere dingen te maken en mensen mee te nemen. Er zit nu vertrouwen op."


Machella Boot | eigenaar Liftkracht

Ms. Nameless
Add Your Stars

The human species thinks in metaphors 

and learns through stories.

- Mary Catherine Bateson

Over Sigrid

Sinds 2009 heb ik mijn eigen bedrijf Verhaallijnen, waarbij ik mensen begeleid bij de ontwikkeling van verhalen en ideeën. Ik heb daarvoor online programma’s ontwikkeld, waaronder Schrijven met Plakkracht en Excelleren met Ideeën.

Daarvoor werkte ik ruim 20 jaar als journalist, parlementair verslaggever en bladenmaker. In 2006 won ik de Zilveren Veer voor het beste artikel.

Sinds 2005 blog ik over storytelling en creatief denken. Ik schreef ruim 10 boeken voor diverse opdrachtgevers, onder meer over de rellen bij Hoek van Holland in 2009. Ook publiceerde ik 3 boeken over storytelling en creatief denken.


Mede-oprichter Storytelling Gilde

in Nederland


Nederlandse Taal- en Letterkunde & 

Creativiteit en Innovatie (post master)

Oprichter van Verhalenhuis Online

(online academie)


Opdrachtgevers en samenwerkingspartners