Over Sigrid

Creëer en leef je verhaalMijn eigen verhaal

Mijn naam is Sigrid van Iersel: storycoach, creatieve gids en schrijver. Ik begeleid ondernemers, leiders en veranderaars om hun eigen verhalen te ontdekken om daarmee de wereld een stuk liefdevoller, gelijkwaardiger en duurzamer te maken. 

Storytelling en creatief denken zijn daarbij mijn belangrijkste tools. Ik houd ervan om op een andere manier je blik te verruimen, helderheid te scheppen en weer nieuwe perspectieven te zien.

Mijn verhalenradar staat altijd aan. Want wat mij raakt, wil ik delen.

Maar ik wilde meer: direct contact met de lezers. Echt iets betekenen en invloed uitoefenen met mijn schrijfwerk. Om daarmee de wereld nog betoverender te maken. Dat is volgens mij de zin van het leven.

Maar...

(er is altijd een maar in een verhaal)

Mijn verhalen bleven niet kleven. Ik zat in een hamstermolen waarbij ik eindeloos veel stukken produceerde. Maar het leek niet te beklijven bij de lezers. Laat staan dat ze iets met mijn verhalen deden.... en mijn zoektocht

Bij mij zoektocht kwam ik terecht bij literaire verhalen. Niet geheel toevallig, want ik heb Nederlands gestudeerd. De technieken die romanschrijvers toepasten om pageturners te schrijven, bleken veel breder toepasbaar. 

Het was een vak dat een naam had: storytelling.

Alle puzzelstukken vielen in elkaar toen ik de Zilveren Veer won, de journalistieke prijs voor mijn achtergrondverhaal over mensen aan de onderkant van de woningmarkt.

Dat een verhaal mensen diep kon raken, was voor mij een belangrijke ontdekking. Met storytelling kon ik mensen een stem geven, die nergens gehoord en gezien werden. 

Nu leer ik mensen om verhalen met plakkracht te schrijven, hun missie te vinden en hun verhaal te gaan leven.

Hoe meer verhalen met plakkracht jij in de wereld zet, hoe meer jij voor elkaar krijgt. 

En hoe meer persoonlijkheid jij er speels tussendoor strooit, hoe meer toverkracht jij uitoefent.

Benieuwd naar mij?

Mooi, want ik ben ook benieuwd naar jou. 

Plan hier je 1-op-1-gesprek in

Verhalen als toverballen

Jij bent op zoek.

Als jij als leider, (vak)expert en (creatieve) koploper op zoek bent naar manieren om je eigen verhaal te vinden en uit te dragen, ben je hier op de juiste plek beland. 

Verhalen zijn toverballen voor het brein. Ze verleiden, ze blijven plakken en ze laten telkens nieuwe lagen zien. Verhalen geven betekenis en reiken het grotere perspectief aan.

Als storycoach begeleid ik jou bij jouw verhaal met sturingskracht. 

Dat begint allereerst met het vinden van jouw eigen verhalen: het fundament. Als je niet goed weet waar je van bent, kun je anderen niet enthousiast maken voor jouw hogere doelen en ook geen successen boeken.

Zonder een kloppend verhaal geen doorbraak.

... en als wegwijzers

Hierbij help ik:

Vanuit jouw eigenheid help ik je om keuzes te maken in leven en werk en daarmee een krachtig verhaal te vertellen.

Dit verhaal is de routekaart die je gaat volgen en waarmee je anderen inspireert om in beweging te komen.

Jouw missie, jouw leven, jouw verhaal

We zijn de ontwerpers van onze eigen verhalen. Daarmee geef je leiding aan je eigen leven en aan je doel in de wereld.

Verlang je ernaar om veel meer uit jezelf te halen en wil je met mij samenwerken? Aarzel niet langer en neem contact met mij op om taal te geven aan jouw verhaal.

Verfrissend en praktisch

Sigrid heeft een passie voor verhalen die ze niet onder stoelen of banken steekt. Haar boek Toverballen voor het Brein is een verfrissende en praktische gids voor iedereen die meer met verhalen wil doen. Goed en helder geschreven en met veel tips en tricks.

Mieke Bouma | Oprichter Storytelling Academy


Boek je gesprek

Dit gesprek is een open verkenning wat er voor jou mogelijk is

en wat ik daarbij kan betekenen.

Ze laat je van mensen houden die je nog nooit hebt ontmoet

Sigrids bijzondere talent is om de kleine persoonlijke bijzonderheden bij mensen te zien én mooi op te schrijven. Ze kan je met haar verhalen van mensen laten houden die je nog nooit hebt ontmoet.

Marije van den Berg | Auteur van Stop!

Opdrachtgevers en samenwerkingspartners

null

Zorgvuldig, respectvol en dienstbaar

Sigrid fietst met haar bescheiden flair om meningen en emoties heen en kijkt wat er echt is. Vervolgens geeft ze woorden aan die dingen die niet snel benoemd worden. Het deel van de ijsberg dat onder water is kan zij echt in woorden vatten. Dat doet ze zorgvuldig, respectvol en dienstbaar.

Monique Smeets | Speechschrijver

Ik denk dat het doel is van verhalen om mensen te raken. En dat is waarom we er zoveel van houden. Omdat ze ons aangrijpen en iets laten voelen dat we nog niet kenden.