Gadgets, boeken en (speel)spullen op het gebied van storytelling

Gadgets, boeken en (speel)spullen, die je verder helpen bij storytelling en het vormen van ideeën. Hier vind je de artikelen die mij op dit gebied verder helpen. Om jou te inspireren.

 


Favoriete boeken over storytelling

Storytelling voor Dummies

Storytelling voor Dummies is een bijzonder rijk boek over storytelling: breed opgezet en tegelijkertijd met verrassend veel diepte. Karen Dietz en Lori Silverman delen in dit boek een ongelooflijke hoeveelheid praktische tips en heldere voorbeelden. Zeer geschikt om te lezen als inleiding op het vakgebied van storytelling, maar ook voor professionals die storytelling al in de vingers hebben.

 

Koop bij Managementboek.nl

 


Het verhaal van je leven

Iedereen creëert zijn eigen verhaal. Maar daar kun je wel invloed op uit oefenen. Storytellingexpert Mieke Bouma doet in dit boek uit de doeken hoe je storytelling toepast op je eigen leven. Aan de hand van verhalen uit de mythologie, films en literatuur ontdek je hoe je je persoonlijke mythologie creëert, welke archetypen daarbij een rol spelen, hoe je patronen doorbreekt en hoe je het verhaal van ons leven kunt herschrijven. Een rijk boek, dat je leven kan veranderen!

 

Koop bij Managementboek.nl

 


The wow starts now

Dit boek van Theo Hendriks is een aanrader voor iedereen die een boodschap te vertellen heeft. Alle kunsten van het storytelling-vak op een overzichtelijke manier bij elkaar in één boek.

 

 

Koop bij managementboek.nl

 


De kracht van storytelling

De ondertitel ‘waarom sommige verhalen aanslaan en andere niet’ geeft precies aan waar dit boek van Carmine Gallo over gaat. Carmine Gallo (bekend van zijn eerdere boek Spreek als TED) ontleedt de magische ingrediënten, die verhalen onweerstaanbaar en overtuigend maken. Voor mensen die iets aan de man willen brengen, een zaal willen boeien of een team willen motiveren.

Koop bij managementboek.nl

 


Gaaf speelspul & gadgets

Story Cubes

Rol de stenen en vertel een verhaal.

€ 9,95

Koop bij Bol.com

 Speelgoedzand

Met dit magische speelgoedzand (kinetisch zand) laat je mensen de ideeën in hoofd met hun handen gemakkelijk vormgeven. En dat is vaak weer de aanzet voor nieuwe ideeën.

€ 24,-

KOOP BIJ BOL.COM

 


 

 

 

 

 

Vertellis Vraagkaarten

Mooie vragen stellen aan elkaar, verhalen horen die je elkaar niet zo snel vertelt, heerlijk! Ik ben gek op deze feestdagen-editie.

€ 17,95

KOOP BIJ BOL.COM


 

 

 

 

 

Archetype Spel

Prachtige coachingkaarten, om het verhaal van je leven naar boven te halen. Gemaakt door Mieke Bouma, met ontwerpen van Esther Malaparte.

€ 30,00

Koop bij Storytelling Academie


Moleskine notitieboek

Dit notitieboek (classic versie) gaat overal met me mee. Ideaal om notities te maken, maar ook om te tekenen en te schetsen.

€ 15,19

Koop bij Bol.com

 


GadgetsTripod selfie stick

Handig apparaat om al je filmpjes met verhalen op te nemen met je smartphone, met afstandsbediening via bluetooth.

€ 34,95

KOOP BIJ BOL.COM

 

 

 

 

 

 

Op deze pagina met gadgets en boeken staan enkele affiliate-links. Dat wil zeggen dat ik een klein bedrag overgemaakt krijg op mijn rekening als jij via deze pagina iets koopt. Zelf merk je daar niets van en je betaalt er ook niets extra’s voor. Ik kan deze boeken, speelspullen en gadgets van harte aanbevelen, want ik plaats hier alleen links waar ik zelf helemaal achter sta.

Favoriete boeken, spellen en gadgets voor storytelling

Over Sigrid

Verhalenmaker | Creatieve Gids | Praktisch idealist | Auteur | Trendonderzoeker | Conceptontwikkelaar | Journalist |  Neerlandica

Sigrid werkte twintig jaar als journalist en bladenmaker voordat ze in 2009 haar eigen bedrijf startte. Ze helpt maatschappelijke instellingen en publieke organisaties aan verhalen die mensen in beweging brengen.

Inmiddels geeft zij haar kennis en ervaring door aan ervaren professionals via haar online programma’s en boeken, zoals Lenig DenkenToverballen voor het Brein en Jongleren met Vermicelli.

Zij werkt intensief één op één met bevlogen professionals en inspireert hen bij het ontwikkelen van creatieve plannen en storytelling. Daarmee helpt ze hen om de beste versie van zichzelf te worden en hun verhaal te laten sprankelen

Meer ontdekken over verhalen en creatief denken? Laat je hier inspireren!