Superheld | Onterecht wereldberoemd
11 februari 2022 
2 min. leestijd

Superheld | Onterecht wereldberoemd


Bijna 80 is hij nu, maar nog altijd stelt hij zich als privé-persoon terughoudend op. Na al die jaren voelt hij zich nog steeds het schuchtere jongetje uit Liverpool, dat onterecht wereld­beroemd is geworden.

In zijn monumentale boek De Lyrics vertelt Paul McCartney zijn levensverhaal aan de hand van honderden liedjes. Daaruit komt naar voren dat hij lijdt aan het imposter syndroom: het gevoel dat hij maar wat doet en dat hij eigenlijk een bedrieger is.

De hele wereld weet natuurlijk dat Paul echt wel enige muzikale talenten heeft.

Hij heeft met zijn songs miljoen mensen betoverd en beïnvloed.

In zijn Beatles-glorietijd had hij zelfs miljoenen aanbidders, die hysterisch werden als hij zich ergens vertoonde. Over de hele wereld wierpen vrouwen zich gillend aan zijn voeten en wilden met hem de rest van hun leven delen.

Maar zo beleefde Paul dat dus niet. 

Hij voelde zich nog steeds dat jongetje uit de arbeidersklasse, dat op een verkeerde plek was beland. Hij zegt: "I still feel like I’m playing at it."

Paul kon ermee dealen omdat hij een mentale knop omzette als hij als popster naar buiten trad.

Op het podium was hij een hele andere Paul dan de man die thuis op de bank hing. Wanneer hij zijn gitaar omhing, pakte hij zijn rol als de gevierde popster.

Bij het uitdragen van jouw boodschap heb jij ook zo’n knop, ook al ben je je daarvan misschien niet altijd bewust.

Je zet jezelf AAN als je met klanten of collega’s werkt. Je straalt energie uit. Dat maakt je aantrekkelijk om mee te werken.

Je stapt in je rol als superheld.

Dat wil niet zeggen dat jij niet ‘echt’ bent als je naar buiten treedt. Dat is het juist wel. Je vergroot alleen bepaalde karakteristieke elementen uit, zodat je nog beter kunt uitdragen wat jij belangrijk vindt.

Het kan jouw bijzondere talent zijn, maar ook iets eigenaardigs. Mister Bean is met zijn bizarre knulligheid óók een ster in zijn vak.

Het draait in ieder geval om persoonlijkheid, inclusief jouw persoonlijke visie. Ook als je niet de superpower van de Man/Vrouw van 8 miljoen in je lijf voelt, heb je wél een persoonlijke verhaal uit te dragen. Want dat is waar mensen op aanhaken.

Durf jij de superheld in jezelf naar buiten te laten treden? En heb jij ook al de bijbehorende knop gevonden?Ben jij er klaar voor om een groeisprong te maken als expert in jouw vak, met jouw eigen verhaal?

Zonder goed verhaal geen doorbraak. Neem contact met me op voor een (vrijblijvend) gesprek over wat er voor jou mogelijk is.

>> Boek hier je gesprek

Over de schrijver
Alles wat ik doe draait om storytelling. Het is hoe ik denk, hoe ik schrijf en hoe ik de wereld zie. Storytelling is wat mij betreft een cruciale vaardigheid om mensen bij elkaar te brengen.Maar het is niet makkelijk om dat verhaal te verwoorden. Zeker niet als jij een visionair bent of een ideeënfontein en overal mogelijkheden ziet.Als coach en mentor werk ik met ondernemers met een missie, een bijzondere aanpak, heel veel kennis en/of ervaring. Samen met jou ga ik op zoek naar diepere drijfveren, kleurrijke dromen en jouw missie in de vorm van een verhaal.