Sigrid van Iersel

Sturingskracht met je eigen verhaal


 

 

 

Verhalen zijn mijn grote liefde. Ik noem ze toverballen voor het brein. Ze verleiden, ze blijven plakken en ze laten telkens nieuwe lagen zien. Verhalen geven betekenis en reiken het grotere perspectief aan.

Na mijn studie Nederlands ben ik opgegroeid in de journalistiek, waar ik leerde verhalen te vinden en pakkend op te schrijven. Als parlementair journalist leerde ik taaie vraagstukken snel te doorgronden en toegankelijk op te schrijven.

In de loop der jaren ontdekte ik ook de sturingskracht van verhalen. We zijn namelijk de ontwerpers van onze eigen verhalen. Daarmee geef je leiding aan je eigen leven en aan je doel in de wereld. Dat is dan ook het belangrijkste thema in mijn boek Jongleren met Vermicelli.

Als mede-oprichter van het Storytelling Gilde zet ik me in voor storytelling in organisaties. Wil een verhaal aankomen, dan moet het écht ergens over gaan en mensen raken.

Mijn hart ligt bij organisaties of ondernemers die zich inzetten voor een mooiere samenleving. Ik werk onder meer voor gemeenten en andere overheid, onderwijsinstellingen en vele leiders en (creatieve) professionals. Voor de politie Rotterdam schreef ik het boek Spoedassistentie Hoek van Holland over de strandrellen in 2009.

Je leest er meer over op mijn LinkedIn-profiel.


 

 

 

A ls jij als leider, (vak)expert of (creatieve) ondernemer op zoek bent naar manieren om je eigen verhaal te vinden en uit te dragen, ben je hier op de juiste plek beland.

Als verhalenmaker, conceptontwikkelaar en schrijver begeleid ik jou bij jouw verhaal met sturingskracht. Dat begint allereerst met het vinden van meer focus. Als je niet goed weet waar je van bent, kun je anderen onvoldoende enthousiast maken voor jouw missie of voor een verandering.

Vanuit jouw eigenheid help ik je om keuzes te maken in leven en werk en daarmee een krachtig verhaal te vertellen. Dit verhaal is de routekaart die je gaat volgen en waarmee je anderen inspireert om in beweging te komen.

Ook leer ik je om de onderliggende verhalen te vinden en voor jouw doelen in te zetten, zodat jouw missie echt tot leven komt.

Leef je verhaal!

 

 

Kennismaken?

Ieder verhaal start met een goed begin.

>> Neem contact met me op

 

 

 

 


 

Op zoek naar een interessant filmpje, boek of podcast over verhalen? Of benieuwd naar mooie voorbeelden van verhalen?

Grasduin hier in mijn schatkamer met verhalen.

>> Films, boeken, podcasts en tools

 

Ik ontvang veel vragen van mensen die willen weten wat storytelling nu eigenlijk is, hoe je het inzet, en nog veel meer. Alle vragen en antwoorden vind je hier bij elkaar:

>> Vragen en antwoorden over storytelling

 

Foto’s: Annelies van ’t Hul

Dit schrijven anderen

Sipke van de Peppel

Hoofdredacteur / Ministerie Buitenlandse Zaken

"Sigrid schrijft toegankelijke, verrassende verhalen en weet door haar persoonlijke schrijfstijl en gouden pennetje vaak veel meer uit een opdracht te halen.”

Marije van den Berg

Onderzoeker, spreker en adviseur / Democratie in uitvoering

"Haar bijzondere talent is om de kleine persoonlijke bijzonderheden bij mensen te zien én mooi op te schrijven. Ze kan je met haar verhalen van mensen laten houden die je nog nooit hebt ontmoet.”

Marion Westerhof-van Gelder

Adviseur / Stichting Nederlands Participatie Instituut

"Sigrid heeft voor ons niet alleen zeer inspirerende en persoonlijke verhalen over werknemersparticipatie geschreven, maar ook de essentie van ons onderwerp er heel goed uitgepikt. Niet vaak komen wij iemand tegen die zich zo goed in ons specialistische onderwerp kan verplaatsen.”

Yvette Broeren

Manager / GGD West-Brabant

"Dankzij Sigrids werk hebben we nu een brochure en enkele vakartikelen, waarmee we ons verhaal goed naar voren brengen. Nog niet eerder is dat verhaal zo helder en duidelijk, maar vooral ook beeldend opgeschreven.”

Remco Spaninxs

Hoofd media en redactie / Politie

“Sigrid bundelde haar ideeën voor het boek in een goed doordacht plan van aanpak, was zich bewust van de gevoeligheden en speelde daar goed op in. Ze betrok diverse hoofdrolspelers binnen de politie bij het maken van keuzes en won het vertrouwen van de betrokken collega’s om mee te werken aan het boek.”

Monique Smeets

Editorial consultant / Minestrone

"Sigrid fietst met haar bescheiden flair om meningen en emoties heen en kijkt wat er echt is. Vervolgens geeft ze woorden aan die dingen die niet snel benoemd worden in organisaties. Het deel van de ijsberg dat onder water is kan zij echt in woorden vatten. Dat doet ze zorgvuldig, respectvol en dienstbaar."