Dagen als oranje soep
30 november 2020 
1 min. leestijd

Dagen als oranje soep

"Hoe lang hebben we deze soep nu al", vroeg mijn lief laatst in lichte verwarring. Ik begreep onmiddellijk waar hij op doelde. Want ik had die week twee verschillende soepen gekookt, die qua kleur en textuur wel erg op elkaar leken.

"Vorige week aten we wortel-gembersoep", legde ik uit. "En nu eten we pompoensoep." 

Vergelijkbaar met de dagen die we nu beleven: de ingrediënten wisselen wellicht een beetje, maar over het geheel lijken de dagen toch wel heel sterk op elkaar. Af en toe voel je je dan als een geit aan een pin: steeds hetzelfde rondje.

Geen kerstmarkt, vuurwerkspektakel, wintersport of tripje naar de zon.

Er ook geen retreats, dansfeesten of andere vluchtheuvels. 

Met vier generaties keuvelen rondom de kerstboom zit er dit jaar al helemaal niet in. Waar de decembermaand normaal gesproken borrelt en bruist, is het leven nu als oranje soep. Goed vullend en hopelijk ook smakelijk. 

Maar het is wel lastiger dan anders om geïnspireerd te zijn en te blijven.

Toch is er van alles wel mogelijk.

Voor mij zijn dat wandelafspraken, boeken en films en op Sinterklaasavond een online surprise-festijn. 

Sinds kort maak ik filmpjes van 1 seconde per dag om iets moois van die dag te vangen en later te verwerken in een videodagboek (check de app 1 second everyday - life is made of seconds). 

Schrijven en reflecteren, dat helpt ook. Juist nu is het van belang om op verhaal te komen en 2020 betekenisvol af te sluiten.

Dit jaar heeft ons leven immers overhoop gehaald.

Die opschudding van alles wat we als 'normaal' beschouwden geeft ons ook de kans om stil te staan bij onze keuzes en wat werkelijk van betekenis is. 

Wat wil jij? Hoe breng je jouw verhaal de wereld in? En hoe ga je in 2021 verder? 

Misschien wil je jezelf opnieuw uitvinden en andere keuzes maken. Hoe fijn is het om voor het komende jaar een nieuw perspectief én een helder verhaal te hebben. 

Een nieuw jaar biedt de kansen van een nieuw begin. 

Wil jij ook nieuwe inspiratie opdoen en daarbij je eigen pen een belangrijke rol laten spelen? Houd dan deze berichten in de gaten. 

Over de schrijver
Alles wat ik doe draait om storytelling. Het is hoe ik denk, hoe ik schrijf en hoe ik de wereld zie. Storytelling is wat mij betreft een cruciale vaardigheid om mensen bij elkaar te brengen. Maar het is niet makkelijk om dat verhaal te verwoorden. Zeker niet als jij een visionair bent of een ideeënfontein en overal mogelijkheden ziet. Als coach en mentor werk ik met ondernemers met een missie, een bijzondere aanpak, heel veel kennis en/of ervaring. Samen met jou ga ik op zoek naar diepere drijfveren, kleurrijke dromen en jouw missie in de vorm van een verhaal.