Signatuur | Als je eigen rol onderbelicht blijft
24 november 2022 
2 min. leestijd

Signatuur | Als je eigen rol onderbelicht blijft

Je hebt ondernemers en experts die graag roeptoeteren over hun prestaties. Kijk hier, toen ik dit deed! Mijn grootste doorbraak...  Mijn spectaculaire succes!

Bij mijn klanten zie ik eerder het omgekeerde. In hun verhaal schittert degene voor wie ze het allemaal doen. Ze laten hun deelnemers, klanten of collega's shinen. En hun eigen rol blijft onderbelicht. 

  • Omdat het ongemakkelijk voelt 
  • Omdat het echt niet om hen draait 
  • Omdat het allemaal niet zo interessant is.

Toch is dat een misverstand. 

Nee, het gaat niet om het uitdragen van jouw succesverhalen. Die verhalen scheppen vaak afstand. En daarmee bereik je juist het tegendeel van wat je wil.

Maar mensen mogen zich wél met jou identificeren en jouw visie herkennen. Zeker als jij als bevlogen professional of ondernemer iets moois in de wereld wil zetten. Dan wil je graag dat mensen bij jou aanhaken, toch? 

Maar daarvoor hebben ze wel het contact met jou nodig. Eerst het hart, dan het hoofd.

Ook mensen die al met je samenwerken hebben dat nodig. Zij willen zich bevestigd voelen dat ze de juiste keuze gemaakt hebben. Ze willen meegenomen worden in jouw visie. En dat gebeurt vaak via jouw persoonlijke ervaringen.

Wil jij dat ook leren?

  • Hoe je eenvoudige stappen een verhaal met plakkracht vertelt, waarbij je echt het contact maakt.
  • Hoe je snel ideeën verzamelt voor al je blogs, video’s, mails en social media, zodat je altijd genoeg verhalen hebt (en alvast een fijne voorraad aanlegt). 
  • Hoe je verhalen deelt die lezers raken en in beweging brengen, omdat je lezers er zin krijgen en zich geïnspireerd voelen om met je mee te doen.

Meld je dan aan voor het Jongleergesprek. Een verkennend gesprek om te ontdekken waar je staat en wat er voor jou mogelijk is als je gaat jongleren met de losse vermicelli in jouw eigen verhaal.

Geen poespas, maar op een natuurlijke manier die bij je past. Want misschien is dàt wel het grote geheim; als je dicht bij jezelf blijft, is het helemaal niet zo moeilijk om jezelf te belichten.

De komende twee weken heb ik nog ruimte voor 5 Jongleergesprekken, dus wees er snel bij. Zonder verplichtingen geef ik je terug waar je staat en wat er mogelijk is voor jou.

Meer weten? Kijk hier: 

>>  Ja, ik boek een Jongleergesprek

Gaaf, spreek je snel!Over de schrijver
Jij bent de creator van je eigen verhaal. Maar het is niet makkelijk om dat verhaal te verwoorden. Zeker niet als jij een visionair bent of een ideeënfontein en overal mogelijkheden ziet. Ik werk met mensen die zich niet langer klein willen houden, maar groter willen groeien. Persoonlijk en met je vak. Ondernemers met een missie, een bijzondere aanpak, heel veel kennis en/of ervaring. Samen met jou ga ik op zoek naar diepere drijfveren, kleurrijke dromen en jouw missie. Jouw hogere doel, waarvoor jij het allemaal doet. Ik zie snel de rode draad en geef je helderheid.