Bespiegelen en vooruitkijken
22 december 2022 
1 min. leestijd

Bespiegelen en vooruitkijken

Soms moet je je leven leeg maken om weer vervuld te raken. Dat doe ik jaarlijks met bespiegelingen in mijn creatieve jaarverslag. 

Als ik 2022 tot een grote bal samen kneed, was dit opnieuw een jaar waarin ik me bezon op wat er echt toe doet in het leven.

Ook was het een jaar waarin ik creatief moest zijn in veranderende omstandigheden én sowieso om nog beter mijn werkactiviteiten te laten aansluiten bij wat mij het meest motiveert.

Want ik geloof dit: het gaat niet om de beste versie worden van jezelf, maar worden wie je ten diepste bent. Dat is ook waar ik mijn coachklanten het liefst bij help, zodat ze daarover hun verhaal kunnen vertellen.

Het afgelopen jaar stond eveneens in het teken van de renovatie van ons huis. 

Dat is geweldig goed gelukt: het huis heeft weer zijn looks gekregen van dik honderd jaar geleden én is qua duurzaamheid helemaal klaar voor de komende eeuw.

Op deze kaart zie je het resultaat, voorzien van enkele kerstslingers. Het middelste raam rechts is van mijn nieuwe coachruimte, waar ik vanaf januari mijn eerste klanten ga ontvangen. Daar kijk ik enorm naar uit!


Wie zijn horizon wil verbreden moet stilstaan en om zich heenkijken. Waarschijnlijk heb jij ook iets geleerd over jezelf en wat echt belangrijk voor je is.

Wil je zelf aan de slag met bespiegelingen?

Maak dan eerst een lijst met je belangrijkste leerervaringen. Probeer zoveel mogelijk specifieke voorbeelden te geven om deze leerervaringen te illustreren en hoe deze ervaring jou hebben beïnvloed.

Leg verbindingen tussen je verschillende leerervaringen om te ontdekken hoe ze samenhangen. Helemaal mooi als je ook bedenkt hoe je deze leerervaringen in de toekomst gaat gebruiken om nieuwe doelen te bereiken.

Ter inspiratie: mijn creatieve jaarverslag lees je hier.

Fijne bespiegeltijd!

Over de schrijver
Alles wat ik doe draait om storytelling. Het is hoe ik denk, hoe ik schrijf en hoe ik de wereld zie. Storytelling is wat mij betreft een cruciale vaardigheid om mensen bij elkaar te brengen.Maar het is niet makkelijk om dat verhaal te verwoorden. Zeker niet als jij een visionair bent of een ideeënfontein en overal mogelijkheden ziet.Als coach en mentor werk ik met ondernemers met een missie, een bijzondere aanpak, heel veel kennis en/of ervaring. Samen met jou ga ik op zoek naar diepere drijfveren, kleurrijke dromen en jouw missie in de vorm van een verhaal.