Als je op een kruispunt staat
21 december 2020 
1 min. leestijd

Als je op een kruispunt staat

Sta je op een kruispunt in je leven? Door een toekomstverhaal voor jezelf uit te stippelen, geef je sturing aan je eigen keuzes. 

Stel dat je op zoek bent iets dat jou (nog) meer vervulling geeft in je leven. Bijvoorbeeld werk dat beter bij je past.

Je snuffelt eindeloos door vacatures, maar in al die tekstomschrijvingen vind jij helemaal niet wat je werkelijk wilt.

Dit was wat er gebeurde bij Naomi. Nergens was de baan te vinden waarvan haar hart sneller ging kloppen.

Ze beklaagde zich erover bij haar coach. Die wist er wel raad mee. Hij gaf haar de opdracht om haar ideale vacature te ontwerpen. Waar zou ze wél op willen solliciteren?

Ineens zag ze het helder voor zich. 

En daardoor zag ze ineens ook de kansen, die op haar pad kwamen. Inmiddels heeft Naomi zelf het werk gecreëerd dat helemaal bij haar past.

Visualiseren helpt. En dat kan zowel met beelden als met woorden.

Of je nu een kleine stap maakt of het roer omgooit, ieder mens wil graag een vervolgverhaal voor zich zien. Dat levert namelijk een perspectief op hoe het verder gaat.

Hoe sterker je weet wat je wilt (en hoe je jezelf wilt voelen), hoe beter dat lukt.

Grote sporters doen het ook: zij visualiseren precies hoe ze de wedstrijd winnen en hoe ze op het podium de medaille uitgereikt krijgen.

Allerlei losse eindjes komen bij elkaar.

Het verhaal vormt een geheel dat voor jou klopt. En dat is wat ik Jongleren met Vermicelli noem, zoals ook de titel van mijn boek luidt. Het is een speelse ontdekkingsreis naar je eigen kern, waarbij de losse vermicelli-stukjes bij elkaar komen.

Zo'n toekomstverhaal is niet alleen van toepassing voor je werk, maar ook voor een nieuwe woning, relatie of wat dan ook.

Door het te verbeelden en te verwoorden zie je ineens kansen.

Het lijkt wel alsof je door zo’n toekomstverhaal extra energie krijgt om jezelf te stretchen en de uitdaging aan te gaan.

Ik ben benieuwd hoe dat voor jou is.

Sta jij ook op een kruispunt? En ben je op zoek naar een vervolgverhaal?


Over de schrijver
Alles wat ik doe draait om storytelling. Het is hoe ik denk, hoe ik schrijf en hoe ik de wereld zie. Storytelling is wat mij betreft een cruciale vaardigheid om mensen bij elkaar te brengen.Maar het is niet makkelijk om dat verhaal te verwoorden. Zeker niet als jij een visionair bent of een ideeënfontein en overal mogelijkheden ziet.Als coach en mentor werk ik met ondernemers met een missie, een bijzondere aanpak, heel veel kennis en/of ervaring. Samen met jou ga ik op zoek naar diepere drijfveren, kleurrijke dromen en jouw missie in de vorm van een verhaal.