Haken slaan in de modder
28 december 2023 
1 min. leestijd

Haken slaan in de modder

Heb jij wel eens het gevoel dat je maar wat doet? En dat de dagen je door de vingers glippen? Dat jij geleefd wordt door de keuzes van anderen?

Nogal wat mensen denken nooit na over wat ze uiteindelijk willen in hun leven. Ze hebben niet geleerd om keuzes te maken of een doel te bepalen. En hoe ze hun eigen creativiteit inzetten voor een lang en betekenisvol bestaan.

Je doet bijvoorbeeld al 25 jaar hetzelfde werk. Je hebt het prima naar je zin, maar ergens kriebelt het ook. Er zit meer in, maar het komt er niet uit. Als aan jou gevraagd wordt wat je sterke punten zijn, sta je maar wat te stuntelen.

Nogal wat mensen denken nooit na over wat ze uiteindelijk willen in hun leven. Ze hebben niet geleerd om keuzes te maken of een doel te bepalen. En hoe ze hun eigen creativiteit inzetten voor een lang en betekenisvol bestaan.

Het hoeft niet groots en meeslepend te zijn, maar wel iets wat je weer uitdaagt.

Het vinden van deze ideale invulling van je leven lijkt op haken slaan in de modder.

Maar dat is een misverstand. Want juist NU heb je veel mogelijkheden om invloed uit te oefenen op de invulling van je eigen leven.

Je kunt losse elementen samenkneden tot iets nieuws. Werken, spelen, zorgen en ontspannen kun je bij elkaar brengen, zodat je je leven vormgeeft rondom jouw eigen talenten en mogelijkheden. Om jouw scherpe intuïtie bijvoorbeeld. Of om jouw vermogen om woorden te geven aan wat anderen denken.

Jouw Zone of Genius.

Ook je praktische mogelijkheden neem je daarin mee, bijvoorbeeld dat je een gezin hebt of een rol hebt als mantelzorger.

Dat vraagt wel om anders denken, want wat je HIER heeft gebracht, brengt je niet DAAR.

Als je hierover gaat nadenken, dan levert je dat iets bijzonders op: zeggenschap over je leven, het gevoel dat je werk ertoe doet én het leven dat echt bij je past. Je leeft je eigen verhaal en je laat de balletjes jouw kant op rollen.

Met een verhaal dat jij zelf geformuleerd hebt. 

Dieper graven?

Lees dan het boek Jongleren met Vermicelli, creëer en leef je verhaal. Daarin beschrijf ik deze reis naar een beter begrip van je eigen stukjes 'vermicelli' en je mogelijkheden om daarmee te jongleren.

Het helpt je om de schrijver te worden van je eigen toekomstverhaal.


Over de schrijver
Alles wat ik doe draait om storytelling. Het is hoe ik denk, hoe ik schrijf en hoe ik de wereld zie. Storytelling is wat mij betreft een cruciale vaardigheid om mensen bij elkaar te brengen.Maar het is niet makkelijk om dat verhaal te verwoorden. Zeker niet als jij een visionair bent of een ideeënfontein en overal mogelijkheden ziet.Als coach en mentor werk ik met ondernemers met een missie, een bijzondere aanpak, heel veel kennis en/of ervaring. Samen met jou ga ik op zoek naar diepere drijfveren, kleurrijke dromen en jouw missie in de vorm van een verhaal.