Over Jou | Als je het liefst alleen schrijft over Pippi en bananenbomen
07 februari 2024 
2 min. leestijd

Over Jou | Als je het liefst alleen schrijft over Pippi en bananenbomen

Heb jij een profieltekst waar je in je diepste binnenste echt tevreden over bent? Zo'n tekst op de Over-Mij-pagina op je website, die glashelder vertelt wat je doet, wat je drijft en wat jij voor anderen kan betekenen? 

Ik heb zelf een groot aantal versies geschreven van mijn bio, omdat ik 'het' telkens niet gevonden kreeg. 

Zo maakte ik een tekst met mijn werkervaring en interesses, opgevrolijkt met enkele persoonlijke details. Dat Pippi mijn grote heldin is. Dat ik gek ben op planten en een prachtige bananenboom opgekweekt had. 

Best aardig. 

Maar het is geen verhaal, zei een vriendin die ik om feedback vroeg. 

Oef, die opmerking was raak. Want de waarheid was dat ik niet diep durfde te gaan. Een prettig uitgeschreven CV, dat voelde veilig genoeg. Wat grappige persoonlijke details: ook prima. 

Maar mijn diepste dromen en ambities blootleggen? Allemachtig, daar kon ik zelf niet eens bij. Laat staan dat ik in enkele zinnen kon samenvatten wat ik precies doe en waar ik voor sta.

Waar je anderen bij helpt, daar heb je zelf vaak ook behoefte aan. De digitale nomade verlangt eigenlijk naar een echte thuisplek. De psycholoog wil haar eigen trauma helen. En de verhalenmaker wil een heldere bio schrijven die een verpletterende indruk maakt :) 

Hoe doe je het dan wel? 

Mijn vriendin had natuurlijk gelijk: met een persoonlijk verhaal. Dicht bij jezelf blijven, dat is de sleutel. Want mensen willen weten wie je echt bent. En eigenlijk niet eens vanwege jou, maar vanwege zichzelf. 

Want het is voor jouw klant spannend om met iemand in zee te gaan, zeker als jij iets ingewikkelders verkoopt dan stroopwafels op de markt.... 

Heb je dat over-mij-verhaal eenmaal staan, dan bespaart je dat veel tijd en twijfel. Het geeft richting aan je communicatie-activiteiten, waardoor jouw idee, plan of aanbod ineens vleugels krijgen.

En de opluchting die dat geeft...!

Je kunt wel wachten totdat de gebraden eend vanzelf voorbij vliegt (misschien komt er een magisch moment dat die Over-Mij-pagina ineens zichzelf geschreven heeft...). 

Maar je kunt ‘m ook zelf bereiden aan de hand van een krachtig recept. 

Daarom kun je weer meedoen met de training Knallen met je Over Mij-pagina. Het is een online training die je op eigen tempo doorloopt, waardoor je uiteindelijk een compleet uitgewerkt verhaal hebt staan voor je Over Mij-pagina. 

Wat levert dit op?

  • Heldere stappen om te schrijven wat de lezer van jou wil weten
  • 100% duidelijkheid over wat je moet gaan schrijven, voor wie en hoe 
  • Het prettige besef dat die Over-Mij-pagina nu éindelijk af gaat komen 

Deze training gaat over helderheid, in je hoofd en op je website. Je krijgt eindelijk scherp wat je moet vertellen, zodat jij dat verhaal straks met vertrouwen én trots op je website zet. 

Doe je mee? Dit is de aanmeldpagina: 

>> Knallen met je Over Mij-pagina.


Over de schrijver
Alles wat ik doe draait om storytelling. Het is hoe ik denk, hoe ik schrijf en hoe ik de wereld zie. Storytelling is wat mij betreft een cruciale vaardigheid om mensen bij elkaar te brengen. Maar het is niet makkelijk om dat verhaal te verwoorden. Zeker niet als jij een visionair bent of een ideeënfontein en overal mogelijkheden ziet. Als coach en mentor werk ik met ondernemers met een missie, een bijzondere aanpak, heel veel kennis en/of ervaring. Samen met jou ga ik op zoek naar diepere drijfveren, kleurrijke dromen en jouw missie in de vorm van een verhaal.