Over Jou | Dit maakt het ineens stukken makkelijker
23 februari 2024 
1 min. leestijd

Over Jou | Dit maakt het ineens stukken makkelijker

Het idee dat je eindeloos moet schaven aan je profieltekst voordat ie de moeite waard is om te publiceren, herken je dat? 

Regelmatig spreek ik met mijn klanten over het schrijven van hun profieltekst. Je weet wel, die tekst die je op social media plaatst of op je Over-Mij-pagina van je website. Ze vinden het een enorm karwei dat ze telkens voor zich uitschuivenOp een of andere manier schieten ze in een kramp als ze het gevoel hebben dat ze zichzelf in de etalage moeten zetten.

En wat mij opvalt: eigenlijk gaat het helemaal niet over die tekst op hun Over-Mij-pagina. 

Het gaat om iets veel belangrijkers. 

Over het verhaal dat je aan jezelf vertelt en hoe je met jezelf praat. Over je identiteit en wie je ten diepste bent.

Het gaat over samenvallen met jezelf: dat je doet waar je echt voor staat.

Dat schrijfwerk doe je inderdaad niet even tussendoor. 

Het bijzondere is: als je verhaal eenmaal staat, wordt het juist makkelijker.

Want het gaat over het onder woorden brengen van de kern. Ook al zien andere mensen bijvoorbeeld in jou een eeuwige fladderaar die steeds wat nieuws begint, er is altijd een rode draad.

Het gaat over zelfwaarde: als je onder woorden kunt brengen wie je bent, sta je ineens een stuk steviger in je schoenen. Dit maakt het ineens stukken makkelijker om jezelf te presenteren op social media en daarmee de gewenste klanten aan te trekken. 

Als je het verhaal over jezelf helder kan verwoorden, heb je dus niet alleen een krachtig verhaal voor de Over Mij-pagina of je profiel op social media, maar ook de sleutel tot je eigen persoonlijkheid. 

Dat glasheldere inzicht in jezelf, waardoor het ineens klopt.

Een deelnemer schreef me:

"Ik heb er echt zin in om de training te gaan volgen ondanks mijn talloze pogingen een over-mij-tekst te schrijven. Het voelt als een gemiste kans omdat ik veel meer te vertellen heb dan wat ik nu laat zien." 

Herkenbaar voor jou?

Dan heb ik een aanbod voor jou, namelijk mijn training Knallen met je Over-Mij-pagina. 

Is dit precies waar jij op zit te wachten? Meld je dan hier aan:

>> Knallen met je Over-Mij-pagina.

Gaaf als jij erbij bent!


Over de schrijver
Alles wat ik doe draait om storytelling. Het is hoe ik denk, hoe ik schrijf en hoe ik de wereld zie. Storytelling is wat mij betreft een cruciale vaardigheid om mensen bij elkaar te brengen. Maar het is niet makkelijk om dat verhaal te verwoorden. Zeker niet als jij een visionair bent of een ideeënfontein en overal mogelijkheden ziet. Als coach en mentor werk ik met ondernemers met een missie, een bijzondere aanpak, heel veel kennis en/of ervaring. Samen met jou ga ik op zoek naar diepere drijfveren, kleurrijke dromen en jouw missie in de vorm van een verhaal.