Plakkracht | Slimme tips zijn uitgewerkt
21 maart 2024 
1 min. leestijd

Plakkracht | Slimme tips zijn uitgewerkt

Jarenlang hebben we gehoord dat je op sociale media, in video's en blogs karrenvrachten met waarde moet delen als je lezers wil blijven boeien. 

Waarde in de vorm van kennis, slimme adviezen en inzichten. Want op die manier bouw je aan je naamsbekendheid, expertstatus en autoriteit. 

Fijn als je van betekenis wil zijn, bijvoorbeeld met een maatschappelijk project. Of als je morele ambitie hebt, zoals Rutger Bregman in zijn nieuwe boek verkondigt. 

Helaas hebben al die slimme tips hun kracht verloren. 

De meeste online adviezen werken nauwelijks meer. Ze zijn inwisselbaar geworden. Ze raken mensen niet. Laat staan dat je lezers gaan badkamerdansen met al die tips. 

Wat dan wel? 

Als je meer mensen wil inspireren, dan staat je één ding te doen. Méér verhalen delen met jouw Unique Storypoint. 

Je vertelt iets over een gebeurtenis uit je eigen leven of iets dat je in je werk meegemaakt hebt. Iets amusants of iets dat anders liep dan verwacht. Aan de hand daarvan deel je jouw inzichten. 

Maar… zo simpel kan het toch niet zijn, krijg ik dan te horen. Dit lijkt haast te makkelijk. 

Toch lever je je lezer daarmee veel waarde. Want in jouw verhaal zien mensen zichzelf. Ze herkennen de worstelingen en de emoties. Ze voelen het tot in hun diepste vezels. 

Herkenning is erkenning, een van onze basisbehoeften. 

Mensen willen zich eerst gezien, gehoord en gewaardeerd voelen, voordat ze geholpen willen worden. 

En er gebeurt nog iets. 

Storytelling reveals meaning without committing the error of defining it, zegt filosoof Hannah Arendt. It brings about consent and reconciliation with things as they really are. 

Juist door dat onzegbare voelen zich echt gezien en begrepen. En daarmee lever je veel betekenis, Daarom is het belangrijk om eigen onvergelijkbare verhalen te delen, waarin jouw eigen rode draad zichtbaar is. 

Het is makkelijker dan je denkt. 

In het programma Schrijven met Plakkracht leer je mijn beproefde methode om aanlokkelijke verhalen te schrijven, zodat je lezers weer dansend door de badkamer gaan. 

Ook op deze manier leren schrijven?

Hier vind je alle informatie over Schrijven met Plakkracht.Over de schrijver
Alles wat ik doe draait om storytelling. Het is hoe ik denk, hoe ik schrijf en hoe ik de wereld zie. Storytelling is wat mij betreft een cruciale vaardigheid om mensen bij elkaar te brengen. Maar het is niet makkelijk om dat verhaal te verwoorden. Zeker niet als jij een visionair bent of een ideeënfontein en overal mogelijkheden ziet. Als coach en mentor werk ik met ondernemers met een missie, een bijzondere aanpak, heel veel kennis en/of ervaring. Samen met jou ga ik op zoek naar diepere drijfveren, kleurrijke dromen en jouw missie in de vorm van een verhaal.