Sem van de Pol: 'Ik ga me toeleggen op wat ik altijd al had willen doen.'
08 mei 2023 
1 min. leestijd

Sem van de Pol: 'Ik ga me toeleggen op wat ik altijd al had willen doen.'

Sociaal ondernemer Sem van de Pol sloeg een andere weg in. Hij riep mijn hulp in om hem te begeleiden bij zijn eigen verhaal, als ondernemer en als storyteller. 

Dit schrijft Sem over zijn ervaringen:

"Begin van het jaar heb ik besloten om met mijn onderneming een andere weg in te slaan. Het is buitengewoon spannend om als ondernemer iets te gaan wat je nog niet eerder gedaan hebt. 

Ik heb ik mijn gevoel gevolgd toen ik besloten heb om de bakens in mijn bedrijf te verzetten.

Daarvoor heb ik Spelevaart opgericht.

Door Sigrids begeleiding heb ik me kunnen oefenen om mezelf te presenteren in mijn nieuwe beroep. 

Ik heb contact gezocht met Sigrid om zo meer kaders aangereikt te krijgen om mijn nieuwe bedrijf meer vorm te geven en mezelf duidelijk te kunnen presenteren als storyteller. En dat is zeer zeker goed gelukt. 

Het is als een cadeautje voor me om met haar samen te werken. 

Sigrid is voor mij een kei als het gaat om maken van spitsvondige vragen en inspirerende werkvormen. De werkvormen op Verhalenhuis online hebben me enorm geïnspireerd. 

Wat voor mij waardevol is geweest aan dit traject is dat het mee boven alles in mijn kracht heeft gezet. Het is niet voor het eerst, maar wel echt gaaf om te ontdekken wat het betekent om energie te krijgen als je je qua werk gaat toeleggen op wat je altijd al had willen doen. 

Het samenwerken met Sigrid voelt voor mij als een basis waarop ik mijn onderneming verder kan opbouwen."

Sem van de Pol, storyteller bij Spelevaart

Foto: Melissa FenijnOver de schrijver
Alles wat ik doe draait om storytelling. Het is hoe ik denk, hoe ik schrijf en hoe ik de wereld zie. Storytelling is wat mij betreft een cruciale vaardigheid om mensen bij elkaar te brengen. Maar het is niet makkelijk om dat verhaal te verwoorden. Zeker niet als jij een visionair bent of een ideeënfontein en overal mogelijkheden ziet. Als coach en mentor werk ik met ondernemers met een missie, een bijzondere aanpak, heel veel kennis en/of ervaring. Samen met jou ga ik op zoek naar diepere drijfveren, kleurrijke dromen en jouw missie in de vorm van een verhaal.