Allerliefste lievelingsmuziek
22 september 2023 
1 min. leestijd

Allerliefste lievelingsmuziek

Laatst kreeg de vraag om mijn allerliefste lievelingsmuziek te omschrijven. Lieve help, van zo’n vraag krijg ik het benauwd. Wat is het me qua muziek het allerliefst?

Een kansloze vraag, want de keuze is reuze.

Ik houd van galmende ballads maar ook van wild en extatisch. Van ouderwetse rock en crazy dance-nummers. Maar zeker ook van klassieke werken: van Schuberts liederen en de ingetogen pianowerken van Bach.

Mijn secret song is trouwens een beroemde aria van Gluck, Che farò senza Euridice. Een aria die me telkens weer betovert met zijn ontroerende melodie.

Als ik er langer over nadenk, realiseer ik me dat het vaak muziek is die me met herinneringen verbindt, zoals The Sound of Silence van Simon & Garfunkel of Solveig uit Peer Gynt.

Muziek met ontroering, zoals het prachtige Geen Kind Meer van Karin Bloemen. De gloeiende soul uit McArthur Park van Donna Summer. En I Gotta Feeling van de Black Eyed Peas vanwege de explosie van energie en vreugde, waardoor ik niet anders kan dan meebewegen.

Dus… wat ga ik antwoorden? 

Emoties, die houden het bij elkaar. Ik houd van dansbare, huilbare en zingbare muziek. Als ik kan meebewegen, ervaren, meezingen, huppelen en daadwerkelijk voelen, dan maakt muziek mij het meest gelukkig.

Daarna volgde een andere vraag, die me nog meer over mezelf leerde. Want die luidde zo: wat zegt deze eclectische muziekkeuze eigenlijk over wat ik wil in dit leven?

Misschien wel mijn levensmissie?

Toen zag ik het. Ik vind bij muziek vooral de onderlinge verbintenis belangrijk. Muziek brengt mensen samen, of het nu is tijdens het zingen in het koor of het dansen op het ritme van een opzwepend nummer. Je belandt in dezelfde cadans en voelt je zonder woorden verbonden.

Muziek gaat voor mij over samen beleven en in de flow raken. Over zijn zoals je echt bent. Dat is iets wat diep bij mij resoneert.

En jij? Stel dat jij je mag voorstellen aan de hand van jouw lievelingsmuziek, wat vertel je dan? Welk verhaal vertel je daarmee over jezelf? En wat zegt het over wat jij hier te doen hebt?

Ik ben erg benieuwd, dus stuur me gerust een reactie!Over de schrijver
Alles wat ik doe draait om storytelling. Het is hoe ik denk, hoe ik schrijf en hoe ik de wereld zie. Storytelling is wat mij betreft een cruciale vaardigheid om mensen bij elkaar te brengen. Maar het is niet makkelijk om dat verhaal te verwoorden. Zeker niet als jij een visionair bent of een ideeënfontein en overal mogelijkheden ziet. Als coach en mentor werk ik met ondernemers met een missie, een bijzondere aanpak, heel veel kennis en/of ervaring. Samen met jou ga ik op zoek naar diepere drijfveren, kleurrijke dromen en jouw missie in de vorm van een verhaal.